BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de son dakika polis noktasına silahlı saldırı

Taksim Meydanı'nda bulunan polis noktasına silahlı saldırı düzenlendi. Gelen son dakika haberlerine göre saldırgan yaya olarak kaçtı.

Abone ol
İstanbul Taksim Meydanı'nda polis noktasına ateş açıldı. Kadın saldırganın silahını bırakarak kaçtığı olayda, ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Görgü tanıklarının verdiği ilk bilgilere göre 1,60 boylarındaki kadının sarı saçlı olduğu öğrenildi.

Taksim'den gelen son dakika haberine göre polis noktasına silahlı saldırı düzenleyen salgırgan silahını bırakarak kaçtı. Saldırıda ölen yada yaralanan olmadı.   taksim-polislere-silahli-saldiri-salgindan-kacis-ani-goruntuleri.jpg

Taksim Meydanı'ndaki polis noktasına silahlı bir kadın tarafından açılan ateşte ölen ya da yaralanan olmazken, saldırgan silahını bırakarak yaya olarak kaçtı.

Alınan bilgiye göre, saat 14.40 civarında Taksim Meydanı'nda polislerin ve araçlarının beklediği noktaya, makineli tüfekle gelen bir kadın, ateş açtı. Saldırıda, ölen ya da yaralanan olmazken polis aracı, isabet eden mermiler nedeniyle hasar gördü.

taksim-polislere-silahli-saldiri.jpg
Saldırgan, olayın ardından çantasını ve şalını bırakarak yaya olarak kaçtı. Saldırıda kullanıldığı tahmin edilen makineli tüfek de olay yerine yakın bir sokakta bulundu.

Olay yerinde şüpheli bir paket de bulan polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridine aldı. Bomba imha uzmanları da buraya gelerek çalışmalarına başladı.

taksim-meydani-son-dakika-polis-noktasina-silahli-saldiri.jpg
SALDIRININ FOTOĞRAFLARI İÇİN- TIKLAYIN

KADIN SALDIRGANIN CANLI BOMBA OLDUĞU ŞÜPHESİ!

Ateş eden kadının canlı bomba olduğu düşünülüyor. Kadının yanında bir şüphelinin daha olduğu ve saldırının ardından birlikte kaçtıkları düşünülüyor.

Kadın olduğu öğrenilen saldırgan polis noktasına saldırı sonrası Tarlabaşı yönüne kaçarken görüldü. Kaçışı sırasında atkı ve beresini düşüren saldırgan, polis güvenlik noktasının yakınına da bir poşet bıraktı. 

SALDIRGANIN KAÇIŞ ANI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

DOLMABAHÇE VE SULTANAHMET'TEN SONRA...
İstanbul, 2015'in ilk günlerinden bu yana 3 saldırıya sahne oldu.

Yeni yılın ilk günü Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbet kulübesine el bombası atan ve üzerinde el bombası ve silah bulunan bir kişi gözaltına alındı. El bombaları imha edilirken saldırgan gözaltına alındı. Dolmabahçe saldırısından 4 gün sonra bu kez de Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü hedef seçildi. İçeri girmeye çalışan çarşaflı kadın terörist, şüphelenen polis Kenan Kumaş’ın engel olması üzerine üzerindeki bombayı patlattı. Polis Memuru Kenan Kumaş şehit oldu, bir polis hafif yaralandı. Canlı bomba öldü.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Taksim'de polise yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi,

"30.01.2015 Cuma günü saat:14.30 sıralarında Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı'nda bulunan sivil polis otosuna yönelik bir bayan şahıs tarafından otomatik tabanca ile silahlı saldırı olayı gerçekleştirilmiştir.

Saldırganın olayı gerçekleştirmesi üzerine emniyet görevlilerince silahla karşılık verilmiş, daha sonra saldırgan silahını olay yerine atıp kalabalıktan yararlanarak kaçmıştır."