BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  DÜNYA

Taksim’de olaylar devam ediyor

Taksim ve çevresinde gün boyu süren olaylar, akşam ilerleyen saatlere kadar sürdü. İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı’nda ortalığı savaş alanına ...

Abone ol

Taksim ve çevresinde gün boyu süren olaylar, akşam ilerleyen saatlere kadar sürdü. İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı’nda ortalığı savaş alanına çeviren göstericiler çöp bidonlarını devirip ateşe verirken, polise havai fişeklerle saldırdı. Çıkan olaylarda gazdan etkilenen bazı vatandaşlar ve görevliler çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Taksim’de aralıksız devam eden olaylar, akşam saatlerinden itibaren İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı’nda toplanan grupların eylemleri ile sürdü. Cadde ve sokakları adeta savaş alanına çeviren göstericiler, polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin biber gazıyla müdahale ettiği gruplar, ara sokaklara dağıldı. Zaman zaman yeniden toplanan gruplar, ara sokaklardan polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Çevik kuvvet ekipleri atılan havai fişeklerden kalkanların yardımıyla korunmaya çalıştı. Tarlabaşı’nda ara sokaklarda toplanan bazı göstericiler de devirdikleri çöp konteynırlarını ateşe verdi. Grubun ateşe verdiği bidonlar polisin kullandığı TOMA’lar ile söndürüldü. Ara sokaklarda devam eden olaylar aralıklarla sürerken, polis helikopteri de havadan bölgeyi kontrol altına almaya çalıştı.
Göstericiler ile polis arasında kalan bazı vatandaşlar biber gazından olumsuz etkilendi. Astım hastası bir vatandaş biber gazıyla birlikte bir anda krize girdi. Çevredeki vatandaşların yardımıyla ambulansa konulan yaşlı adam tedavi altına alındı. Bu sırada grupların çıkardığı yangına müdahale için gelen itfaiye ekipleri de biber gazından etkilendi. Bir itfaiyeci biber gazının etkisiyle olduğu yerde oturarak kendisine gelmeye çalıştı. Zor durumda kalan itfaiye erine olay yerinde görev yapan gazeteciler liman suyu ile yardımcı olmaya çalıştı.
Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında kapatılan Tarlabaşı Bulvarı ile İstiklal Caddesi’nin birleştiği noktadaki şantiye alanında göstericiler inşaat alanını çeviren bariyerleri devirdi. Hızını alamayan göstericiler daha sonra bariyerleri ateşe verdi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri de göstericilere biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.
Emniyet bölgeye takviye polis ekipleri sevk ederken, yaşanan gerginlik sürüyor.