BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.430,64
HABER /  GÜNCEL

Taksimde Madımak gerginliği

Taksim'de Sivas olaylarını anmak isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşandı.

Abone ol

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde 37 kişinin hayatını kaybettiği olayların 14. yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı'nda pankart açarak açıklama yapmak isteyen grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu'na (BDST) üye yaklaşık 50 kişilik grup, Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde 37 kişinin hayatını kaybettiği olayların 14. yıldönümü nedeniyle İstiklal Caddesi'nde toplandı. Eylem nedeniyle çevrede güvenlik önlemi alındı. Bağlı bulundukları platformun flamalarını taşıyan aralarında bağımsız milletvekili Fatma Ünsal'ın da bulunduğu grup, bir süre sonra sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Fransız Konsolosluğu önüne gelen grup üyeleri, üzerinde "Sivas olaylarının hesabı sorulacak"

yazılı pankartı açmak isteyince çevik kuvvetin engeliyle karşılaştı. Çevik kuvvet ekipleri tarafından çember altına alınan gruba bir süre sonra bölgeye gelen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Tuğrul Pek izin verdi. Taksim Meydanı'na gelen grup, güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.