BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Taksim'de Ethem Sarısülük eylemi

Taksim'de akşam yapılacağı belirtilen Ethem Sarısülük'ü anma etkinliği nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri alıyor.

Abone ol

Ethem Sarısülük’ü vuran polisin ‘meşru müdafaadan’ serbest kalmasına tepki gösterenler bu akşam 19.00’dan itibaren toplanmaya başladı.

Taksim Meydanı girişinde yüzlerce polis ve TOMA'larla kurulan barikatla kitlenin alana girişine izin verilmiyor. Binlerce kişi polis engelini protesto etmek için oturma eylemi yapıyor. 

Toma’lar Sıraselviler, Tarlabaşı, Gümüşsuyu ve Mete caddesinin başında konuşulanırken üzerlerinde polis yeleği olan çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvet ekipleri meydanda  önlem almaya başladı. 

YATMA EYLEMİ BAŞLATTILAR

Taksim'de toplanan kalabalık yatma eylemi başlattı. İlginç eylem farklı görüntülerin oluşmasına neden oldu. 

Yaklaşık 3 bin kişilik bir grup Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı yakınında Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenler için oturma eylemi gerçekleştirdi. "Katiller halka hesap verecek. Emek ve Demokratik Güçler" yazılı bir pankartı yere seren grup, Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin isimlerini tek tek saydıktan sonra, "AKP halka hesap verecek", "Katil polis Taksim'den defol" sloganları attı. Cumhuriyet Anıtı etrafında geniş güvenlik önlemi alan polis, gruba müdahale etmedi. Ayrıca "Duranadam" eylemine alternatif olarak kendilerini yere atan protestocular, ayağa kalkıp bir süre yürüdükten sonra kendilerini yeniden yere atarak "Düşenadam" eylemi başlattı.

taksimde-yatma-eylemi.jpg 
taksim-ethem-sarisuluk-anma-eylemi.jpg