BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

Taksim Meydanı'nda kar şoku!

Taksim Meydanı'nda bugün sıradışı hava olayları arşivine girecek bir olay yaşandı kimse bir anlam veremedi...

Abone ol

Meteoroloji yetkililileri Taksim Meydanı'nda bugün gözlenen sıradışı yağışa "kar yağışı" denmeyeceğini, bu sıcaklıkta kar yağmasının imkansız olduğunu, ancak kar tanesine benzetilenlerin, dolu parçalarının hızlı gevşemesiyle oluşabileceğini söyledi.

Taksim meydanı'da saat 14. 35 sıralarında gözlenen yağış heyecan yarattı. Birbuçuk dakika süren yağış sırasında yağmur damlalarının arasında kar tanelerini andıran taneler görüldü. Yağış daha sonra yerini tamamen yağmura çevirdi ancak haziran'a sadece bir gün kala kaydedilen bu görüntüler "sıradışı hava olayları arşivi" ne girecek değeri kazandı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre sıcaklığın 22 derece cıvarında ölçüldüğü bugün kar yağışının olması kesin olarak mümkün değil. Ancak yetkililer kar taneciklerini andıran bu tanelerin dolunun hızla eriyip yumuşamış hali olabileceğini söylüyor.

5.20120531161531.jpg

HEMEN ARDINDAN GÜNEŞ

Kar heyecanına neden olan yağışın hemen ardından Taksim'de güneş açtı. Kısa süre sonra yaşanan hava olayı Taksim Meydanı'ndaki vatandaşları şaşkına çevirdi.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yağışın, aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan yağış, gün boyu aralıklarla devam edecek.

Yağışların çok etkili olmayacağı beklenirken, hava sıcaklığının yarın yurdun batı bölgelerinden başlayarak hafta sonunda tüm yurtta 4-6 derece artacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.