BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,73
HABER /  SAĞLIK

Taksim İlkyardım nereye taşınıyor?

Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 3 gün sonra geçici olarak Gaziosmanpaşa'ya taşınıyor.

Abone ol

İNTERNET HABERTaksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gaziosmanpaşa'daki yeni binasına taşınacak. 13 Eylül saat 17.00'dan sonra hastanenin acil servisi dahil tüm birimlerde faaliyetler durdurulacak. Mevcut binanı yıkılarak yerine modern bir hastane yapılması planlanıyor.

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre; temeli 2001 yılında atılan, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’nde inşa edilen Gaziosmanpaşa yerleşkesindeki yeni bina, 24 bin 826 metrekare arsa alanı üzerinde, 61 bin 607 metrekare kapalı alanı, 300 yatak sayısı, 100 poliklinik odası, 36 yoğun bakım yatağı ve 6 ameliyathanesi ile hizmete açılacak. Modern hastane konsepti ile inşa edilen binada hasta odaları da 1 veya 2 kişilik olarak dizayn edildi. Ayrıca odalarda banyo, tuvalet, TV, buzdolabı ve refakatçi koltuğu bulunuyor. Bunların yanı sıra taşınmayla birlikte hastane cihazları da yenilenecek. Hastanenin yeni binasında 30 Eylül itibariyle poliklinik hizmetleri verileceği gibi, Kurban Bayramı sonrasında da ameliyatlar yapılmaya ve yataklı servislerde hastalara hizmet verilmeye başlanacak.

'AVM DEĞİL HASTANE YAPILACAK'

Bu arada, Taksim yerleşkesindeki eski hastane binasının modern hastane binası konseptine uymadığı belirtildi. Mevcut hastanenin ekonomik ömrünü tamamladığı bildirildi. Binanın yenilenmesi, mevcut binayı modern hastane kimliğine kavuşturmayacağı gibi, maliyetinin de daha yüksek olduğu ifade edildi. Bu sebeple hastanenin binası yıkılarak, mevcut yerinde hastaların konforunun en üst düzeyde sağlanacağı, 200 yataklı, 64 poliklinik odalı, 43 yoğun bakım yataklı ve 44 bin 950 metrekare alana yeni bir hastane binası yapılması planlanıyor. Bazı yayın organlarının haberlerinde yer alan eski bina yerine AVM yapılacağı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan farklı projeler Anıtlar Kurulu’na gönderildi. Taksim Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Taksim yerleşkesi, bulunduğu konum itibariyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 3 kilometre, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ise 4 kilometre mesafede yer alıyor. Gaziosmanpaşa ilçesindeki hastane ihtiyacının yanı sıra, hasta mağduriyeti yaşanmaması açısından, yeni hastane binasının yapılma sürecinde Taksim yerleşkesinin diğer hastanelere mesafesinin yakınlığı da dikkate alındı.