BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Taksim için müracaat yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de yapılması gündeme gelen 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili, “İnşallah bu 1 Mayısımız da huzurlu ge...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim’de yapılması gündeme gelen 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili, “İnşallah bu 1 Mayısımız da huzurlu geçmesi hepimizin dileği. Taksim’in yerine Yenikapı’da yapılmış olan ve standartları mükemmel olan yeni toplantı alanını kullanılabileceğini ilgili emek örgütlerine ifade ettik. Biz her türlü lojistik desteği vermeye hazırız” dedi.
Esenler Belediyesi’nin düzenlediği ‘Barış Ekmeği Festivali’nin ardından basın mensuplarının 1 Mayıs ile ilgili sorularını cevaplayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, önemli açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs’ın huzurlu geçmesinin herkesin dileği olduğunu belirten Vali Mutlu, Taksim’in yerine Yenikapı’da yapılmış olan ve standartları mükemmel olan yeni toplantı alanının kullanılabileceğini söylediklerini ifade etti.

“TAKSİM İÇİN MÜRACAAT YOK”
Taksim için resmi müracaatın olmadığını kaydeden Vali Mutlu, “Biz müracaatların olmasını bekliyoruz. Hali hazırda bize müracaatları yok. Müracaatları olduğu takdirde bu konuda adresin Yenikapı olduğunu kendilerine söyleyeceğiz.Biz 1 Mayıs’ta, tekrar Taksim’de çelenk sunma ve Kazancı yokuşundaki anmaların mutlaka yapılmasını, Taksim’in ruhunun yaşatılması bakımından önemli görüyoruz. Bu yapılmalı, gelinmeli çelenkler konulmalı ve Kazancı yokuşunda anma yapılmalı” diye konuştu.

“YENİKAPI İÇİN LOJİSTİK DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
İşçi sendikalarının, emek örgütlerinin Yenikapı’ya gidiş konusunda ihtiyaçları olan lojistik desteği sonuna kadar vermeye hazır olduklarını belirten Mutlu, “Yenikapı’ya gidişte hiçbir problem yok. Şehrin her yanından ulaşım oraya rahat. Biz ayrıca şehrin her noktasından, yakın uzak demeksizin, gerekli lojistik desteği sağlayarak, arzu edildiği takdirde işçilerimizi kardeşlerimizi bu bayrama katılmaları konusunda desteklemeye ve desteklerinin her türlüsünü vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun, ‘Göstericilerin Taksim’e çıkmak istemeleri halinde gerekli önlemler alınacakmı?’ sorusuna ise Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Dileğimin böyle bir şeye ihtiyaç olmaması. Şehrin huzuru ve güvenliği ile ilgili hiçbir problem yaşanmaması. Bunları aklımıza bile getirmek istemiyoruz. Diyoruz ki; ortaklaşalım, artık şehrin yeni miting alanları olan Yenikapı ve Maltepe’de bunları yapmaya devam edelim. Yenikapı hazır, bu tür talepleri karşılayabilecek pozisyondadır. Bizde lojistik desteği sonuna kadar vermeye hazırız, bunu özelikle söylüyorum” cevabını verdi.
Kadıköy ile ilgili sorulara ise Vali Mutlu, “Türk-iş’in yapmış olduğunu müracaata olumlu cevap vereceğimizi söyledim. Maltepe’de henüz bazı eksiklikler var. Önümüzdeki yıl bittikten sonra Maltepe’yi kullanmaya başlayacağız. Türk İş’in Kadıköy taleplerine uygun cevap verdik” dedi.
(İHA)