BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Taksim dayatması ikinci Gezi denemesi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Taksim dayatmasıyla ikinci Gezi denemesi yapılıyor" dedi. <br/>Uluslararası ser...

Abone ol

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Taksim dayatmasıyla ikinci Gezi denemesi yapılıyor" dedi.
Uluslararası sermaye ile iş tutarak ülkemizde derin operasyon denendiğini anlatan Gündoğdu, şöyle konuştu: "Yeni bir küresel operasyon arayışı için fırsat kolluyorlar. Türkiye’yi Suriye yapmak istiyorlar ama kirli planları tutmayacak. Dün olduğu gibi bugünde oyunlarını bozacağız. Kayıt dışı siyaset, derin şebekeler ve paralel yapıların karşısındayız"
Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Antalya Kumluca Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Kumluca, Demre, Elmalı ve Finike Eğitim-Bir-Sen temsilcileri ve üyelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir yaptı. Özdemir, Türkiye’nin bütün renklerini kuşatan emek hareketi olduklarını belirterek "Medeniyetimizin ışığında birbirimizi ötekileştirmeden yol almak zorundayız" dedi.

MİLLET İRADESİ HEDEF ALINIYOR
Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu da kazanımların değersizleştirilmek istendiğini belirterek şunları söyledi: "Ortak değerlerimiz, kazanımlarımız hedef alınıyor. Direneceğiz. Millet iradesini değersizleştirme girişimlerini kınıyoruz. Türkiye’nin içinden geçtiği ve vesayetin hâkim kılınmaya çalışıldığı süreçlerde, paranın veya özlük haklarının hesabı yapılmaz. Kuruş sendikacılığı mı yoksa duruş mu sendikacılığı sorusuna, vereceğimiz cevap ’duruş sendikacılığı’ olmalıdır."

1 MAYIS’TA DİYARBAKIR’DAYIZ
1 Mayıs kutlamasını Diyarbakır’da yapacaklarını hatırlatan Gündoğdu, şöyle konuştu: "Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda ortak kazanımlarımızı kutlayıp, yeni taleplerimizi haykıracağız. Hep birlikte emek, dayanışma, kardeşlik ve medeniyet buluşması gerçekleştireceğiz."

TAKSİM’DE İKİNCİ GEZİ DENEMESİ
Bazı konfederasyonların Taksim dayatmasını değerlendiren Gündoğdu, meydanların değil söylenecek sözün önemli olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak, dertleri anlaşılan emek, dayanışma ve kardeşlik değil. Gerilim peşindeler. Taksim dayatması ile ikinci Gezi denemesi yapılıyor. Uluslararası sermaye ile iş tutarak ülkemizde derin operasyonlar deniyorlar. Yeni bir küresel operasyon arayışı için fırsat kolluyorlar. Türkiye’yi Suriye yapmak istiyorlar ama kirli planları tutmayacak, dün olduğu gibi bugünde oyunlarını bozacağız."

İLLEGAL YAPILARIN KARŞISINDAYIZ
Gündoğdu, 17 Aralık Küresel Operasyonu hakkında çarpıcı noktalara dikkat çekti. Kayıt dışı siyaset, derin şebekeler ve paralel yapıların karşısında olduklarının altını bir kez daha çizen Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti:
“Gezi, 17 Aralık, TIR’larımızın çevrilmesi ve dinlemeler küresel operasyondur. Tarihi katliamlarla dolu ülkelerin ekmeğine yağ sürme peşindeler. Dinlemeler meselesinde birileri telefon açıyor, ‘Başkanım geçmiş olsun dinlenmişsiniz’ diyor. Bir başka arkadaş arıyor, ‘Başkanım benin adım dinleme listelerinde yok. Ben de bir eksiklik mi var?’ diye soruyor. Kimisi ise bana telefon açıyor, ‘Başkanım sizi aradım, beni de dinlesinler diye’ tepkisini dile getiriyor. Anlaşılan beni dinlememişler. Dinleselerdi İsrail’e terörist devlet dediğimi duyarlardı. Beni dinleyeceklerine Allah’ı dinleselerdi, anne ve babanızın evine bile izinsiz girilmemesi gerektiğini bilirlerdi."

MİLLETİ DEVLETSİZ BIRAKMA OPERASYONU
Derin şebekenin uluslararası stratejik görüşmeleri de dinlediğini hatırlatan Gündoğdu, şunları kaydetti: "Dün demokratik devlet özlemiyle her türlü vesayetle mücadele ediyor ve milletin devletine geçişi savunuyorduk. Şimdi de milleti devletsiz bırakma girişimlerine karşı duruyoruz. Güvenlik toplantısının illegal dinlenmesi Türkiye’nin istikrarıyla oynamak isteyen yapıların açık bir operasyonudur."

MISIR HALKININ YANINDAYIZ
Mısır’da, 529 darbe karşıtına idam cezası verilmesini eleştiren Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı: "Mısır yargısı şuanda darbeci ve baskıcı yönetime alet olmuştur. Cunta, dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Memur-Sen olarak, binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu deklare ediyoruz."
(İHA)