BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,50
HABER /  EKONOMİ

Taksiciler 'artık bitti' demişti! UBER'den Türkiye açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla yapılan yönetmelik değişikliğinin ardından taksiciler UBER'in artık bittiğini ve şirketlerin belgelerinin çoğunu geri aldığını söylemişti. UBER'den merakla beklenen açıklama yapıldı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla yapılan yönetmelik değişikliğinin ardından ağır cezalar geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise 'Bugün itibariyle UBER bitmiştir. Firmalar bugün verdikleri D2 belgesini geri almaya başladı' dedi. UBER'den konuyla alakalı bir açıklama yapıldı.

UBER'den yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

"Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız.

Saygılarımızla"

DÜZENLEME NE GETİRİYOR?
Düzenlemeye göre, taşıma belgesini UBER gibi uygulamalara kullandıranlara ceza verilecek.

Düzenlemeye göre Uber ve benzeri uygulamalara yetki belgesini kullandıran belge sahiplerine ilk tespit için 50 uyarı cezası verilecek. Bu uyarı, 3 bin lira yatırılarak kaldırılabilecek.

Bir yıl içinde ikinci kez aynı ihlali yapanların yetki belgeleri iptal edilecek. Aynı faaliyeti 2 yıl boyunca yapması yasaklanacak.

Talimat Başbakan'dan! Korsan taşımacılığa ağır cezalar geldi