BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Taksici cinayeti 2,5 ay sonra aydınlatıldı

Üsküdar'da 2,5 ay önce taksi şoförü Kenan Önal'ın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Bayram Ali Y., adliyeye sevk edildi.

Abone ol

İcadiye Mahallesi Sübyeci Sokakta, yılbaşı akşamı 34 TDN 61 plakalı aracında silahla vurularak yaralan 54 yaşındaki taksi şoförü Kenan Önal, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Taksi şoförünün ölmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 2,5 ay süren çalışma sırasında polis ekipleri, Önal'ın neden öldürülmüş olabileceği konusunda bilgi toplamak için, ikamet ettiği İcadiye Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin evin kapısını çaldı. Evde bulunanların bilgisine başvurup cinayetle ve katil zanlısıyla ilgili ipucu aradı. Cinayetin kişisel, özel ya da eskiye dayalı bir husumet nedeniyle işlenmiş olabileceğine dair bir bilgiye ulaşamayan polis, cinayetin gasp amacıyla işlenmiş olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı.

Cinayetin işlendiği bölge merkez alınarak özellikle yakın çevrede çeşitli noktalarda sabah ve akşam saatlerinde kimlik uygulaması yapıldı. 10 Mart 2011 günü Maltepe'de bir pazar yerinde görevli ilçe Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memurunun dikkatini şüpheli bir genç çekti. Polis memuru, kendisini görünce anormal davrandığı için şüphe üzerine şüpheli Bayram Ali Y, (25)'nin TC kimlik numarası kontrol etti. Ancak yapılan araştırmada herhangi bir suç kaydına ulaşılamadı. Şüphesi geçmeyen polis memuru, zanlının üzerine elle ince aramadan geçirmek isteyince 2,5 aylık cinayet çözüldü. Polis memuru, yaptığı üst araması sırasında şüphelinin göğüs kafesi bölgesinde tam ortada bir sertlik olduğunu fark etti. Polis memuru tarafından üst giysisinin çıkarılması istenen şüphelinin göğsüne, karnının az yukarısına denk gelecek şekilde bir kılıf taktığı tespit edildi. Kılıfın içerisinde 7.65 mm çaplı bir tabanca çıkınca şüpheli, arama yapan polis memuru tarafından derhal gözaltına alındı. Silah ise balistik incelemesi için Polis Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Polis Kriminal Laboratuarı'nda yapılan incelemede tabancanın taksici Kenan Önal'ı öldüren silah olduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada zanlı Bayram Ali Y.'nin, tabancayı çobanlık yapmak için gittiği Tekirdağ'dan satın aldığı ortaya çıktı. Bu bilgiler doğrultusunda silahı satan 3 kişi de gözaltına alındı. Satıcıların, zanlının "Hasmım var deyip tabanca istedi. Biz de verdik" şeklinde ifade verdikleri öğrenildi. Ancak zanlının, silahı kuyumcu soygununda kullanmak için satın aldığı ileri sürüldü.

Zanlı Bayram Ali Y'nin Tekirdağ'da çobanlık yaptığı, ara sıra geldiği İstanbul'da da akrabasının yanında kaldığı öğrenildi. Zanlı susmak hakkını kullanarak ifade vermezken, alınan diğer ifadeler, yapılan incelemeler ve elde edilen deliller de göz önünde bulundurularak zanlı Bayram Ali Y., gasp amacıyla adam öldürme suçundan Kartal Adliyesine sevk edildi. Zanlıya silah bulması konusunda yardım ettikleri ileri sürülen H.D. ile H.S. ve Y.Ö. de Kartal adliyesine sevk edildi.