BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Taksi bulamadım derdine son!

İstanbul'da uygulamaya geçirilecek olan İSTAKSİ projesiyle taksi bekleme bulamadım dersi sona erecek.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, İSTAKSİ Projesi'ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Projeyle; taksi yolculuklarının daha güvenli olacağı, yollarda taksi beklemenin sona ereceği ve taksicilerin reklam geliriyle ek kazanç elde edeceği kaydedildi.

İSPARK'tan yapılan açıklamada, projeyle, İstanbul’daki tüm taksilerin çağrı merkezi ile entegrasyon halinde olmasının sağlanacağı belirtildi.
İstanbul’daki 18 bin taksinin tüm teknolojik donanımını yenileyecek olan projeyle ilgili yapılan açıklamada şu ayrıntılar verildi:

— Taksiler artık boş gezmezken, yolcular için de taksi bekleme derdi ortadan kalkacak.

— Yolcular, istedikleri yöne, istedikleri yere ve istedikleri zaman taksi bulabilecekler.

— Tüm sistem bir taksi çağrı merkezi sistemi ile yönetilecek. Böylece taksicilerin yolcu aramaktan dolayı oluşan maliyetleri de azalacak.

— Her araçta hem yolcu hem de taksici bölümünde yer alacak iki ayrı panik butonu, güvenlik sisteminin esasını oluşturacak. İstenmeyen bir durum anında, taksici ya da yolcu kendi panik butonlarını faaliyete alabilecekler. Bu yolla taksicilerin en büyük sorunlarından gasp ve saldırıların da azalması planlanıyor.

— Proje ile her taksi 3G sistemi ile internete bağlanabilecek. Bu sistem zaman içinde en yenilikçi cep telefonu ve tablet uygulamalarına açık olacak.

— Yolcular seyahat rotasını ekranda görebilecek. Taksimetre ücretini de önündeki cihazdan okuyabilecek.

— Çağrı merkezleri ile entegre edilen sistem ile yolcular tek bir numara ile taksi çağırabilecek, rezervasyon yapabilecek, araç modeline kadar tüm detayları öğrenebilecek.