BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi'yi öldüren saldırganlar olay yerine böyle geldi

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü ve 1 polisin şehit olduğu saldırı sırasında yaşananlar Mobese kameralarına saniye saniye yansıdı.

Abone ol

Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'ye saldırı düzenleyen saldırganlar olay yerine böyle gelmiş..

Görüntülerde saldırıyı gerçekleştirenler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma yer alıyor.

TAKSİNİN İÇİNDEN ATEŞ AÇILIYOR

Polis ekipleri, cadde üzerinde bulunan bir taksiye kontrol ettiği sırada taksinin içinden ateş açılıyor.

SALDIRGANLAR ELÇİ'NİN BULUNDUĞU SOKAĞA YÖNELİYOR

Açılan ateş sonucu polisler yaralanırken, taksinin içindeki saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa yöneliyorlar.

Diyarbakır'da çıkan çatışmalarda polis memuru Ahmet Çiftaslan şehit oldu. Sivil polisin vurulma anı güvenlik kamerası görüntülerine de yansıdı. Görüntülerde bir ticari araçtan polis memuruna ateş açılması, polisin yere düşmesi ve teröristlerin kaçma anı görülüyor.

ŞEHİDİN ADI VE MEMLEKETİ BELİRLENDİ

Diyarbakır’da şehit düşen polisin adı ve memleketi belirlendi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düşen polisin adı ve memleketi belirlendi. Şehit polis Ahmet Çiftaslan’ın Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır Valiliği'nden açıklamada Tahir Elçi'nin öldürüldüğü çatışma için soruşturma açıldığı vurgulanırken, Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan ediliği bildirildi.

Valilik açıklamasında "28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında İlimiz Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunulmuş; bu saldırıda 1 polis memurumuz şehit olmuş, 2 polis memurumuz da yaralanmıştır.

SORUŞTURMA AÇILDI

Olay sırasında ve akabinde aynı yerde meydana gelen çatışmada, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını yitirmiştir. Konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış olup konunun detayları incelenmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama kamuoyuyla daha sonra paylaşılacaktır.