BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi'nin yanındaki tabanca kimin çıktı! Davutoğlu açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Belçika’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu Tahir Elçi cinayeti ile ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Abone ol

Kritik Belçika ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda soruları cevaplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi cinayeti hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Tahir Elçi’nin öldürülmesine değinen Davutoğlu cinayet sonrasında devleti eleştirenlere tepki gösterdi ve “Eğer teröristlerin polislerimize yönelik saldırıları olmasaydı muhtemelen bu acı olayların hiçbiri olmayacaktı” dedi.

 TAHİR ELÇİ'Yİ VURAN TABANCA...

Önemli bir açıklama daha yapan Davutoğlu Tahir Elçi’nin cansız bedeni yanında görülen ve tartışma yaratan tabancayla ilgili olarak ise, “Bu tabancanın ilk polisimizi şehit eden teröristin elinde bulunan tabanca olduğu tespit edilmiştir.. Ve şehidimizin mübarek bedeninden çıkan merminin bu tabancadan çıktığı tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

 Ayrıca olayın suikast nedeniyle olduğu yönünde bir ifadesi olmadığını belirten Davutoğlu, olayın sorumlusunun PKK terör örgütü olduğunu vurguladı.

DİYARBAKIR OLAYLARININ SORUMLUSU...

Davutoğlu Diyarbakır'da yaşanan olaylar hakkında ise "Eğer Diyarbakır'ın o tarihi Sur bölgesinde hendekler kazılmamış, terör faaliyetleri yapılmamış olsaydı şu anda bu canlarımız kaybolmadığı gibi o güzelim Diyarbakır'da herkes huzur içinde yaşıyor olacaktı. Bütün bu olayların sorumlusu terör olaylarını tekrar başlatan bölücü terör örgütüdür ve ona karşı mücadelemiz de kararlı bir şekilde sürecek.' dedi.

Sayın Tahir Elçi hayatını kaybeder, ortada hiç bir delil yokken devlete hükümete bu işi mal etmeye kalkarsanız.

 DEVLETE KATİL DEMEYE KALKARSINIZ!

Daha olay olduğu anda hemen devleti suçlayan, dün Meclis kürsüsünde de hükümete ve devlete dönük 'katliam' vesaire gibi ifadeler kullanan siyasilere de dönük olarak da söylüyorum. Her olayda Ankara Garı'nda DEAŞ terör yapar, döner devlete 'katil' demeye kalkarsınız, Sayın Tahir Elçi hayatını kaybeder, ortada hiç bir delil yokken devlete hükümete bu işi mal etmeye kalkarsanız ve olayın hemen öncesinde şehit edilen iki polisimizin canını yok sayarsanız, onlara dönük hiç bir şey söylemeden sanki Sayın Tahir Elçi'ye dönük devletin bir provokasyonu varmış gibi bir tutum takınırsanız, bu hem ülkeye barış getirmez hem de siyasal anlamda bedeli olan bir tutumdur.

"BU OLAYIN ÖRTÜLMESİ İSTENİYORSA BUNU TERÖR ÖRGÜTÜ İSTİYOR"

İlk saldırı 100 metre ötede 2 polisimizi şehit eden teröristler tarafından yapıldı. Polisler şehit olduktan sonra teröristlerin oradan gitmesine kimse izin vermez. Sayın Elçi de açıklama sırasında orada bulunuyor. Sur'da terör faaliyetleri olmasaydı, bu canlar kaybolmazdı, Diyarbakırlılar huzur içinde yaşıyor olacaktı. Sayın Elçi'nin vefat etmesiyle ilgili tüm çalışmalar yapılıyor. Bu olayın aydınlatılmasını isteyenler, oraya giden başsavcımıza ve ekibine kim saldırdı? Daha sonra gidenlere bomba ile kim saldırdı. Bu olayın örtülmesi isteniyorsa bunu terör örgütü istiyor.

"BU MESELE AYDINLATILACAK"

Sayın Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabanca yapılan incelemede, ilk polisimizi şehit eden tabanca olduğu tespit edilmiştir. Şehidimizden çıkan merminin bu tabancadan çıktığı tespit edildi. Bütün bu izlerin üzerinden gidilecek.

Bu olayın müsebbibi bölücü terör örgütüdür. Sayın Tahir Elçi'nin eşine de söz verdim bu olay aydınlatılacak."

 Hemen bunu istismar ediyorlar. Sebep ne olursa olsun aydınlatılacak, ister suikast olsun, isterse polislerimizin şehit olması üzerine çatışma esnasında hayatını kaybetmiş olsun. Ne olmuş olursa olsun bu mesele aydınlatılacak. Olayın görüntüleri de açık bir şekilde ortaya koyuyor ki, polislerimize haince saldırı yapılmış olmasaydı bu olay yaşanmayacaktı. Bu olayın müsebbibi bölücü terör örgütüdür. Sayın Tahir Elçi'nin eşine de söz verdim bu olay aydınlatılacak."