BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi suikastı bir polis daha şehit

DİYARBAKIR'da Tahir Elçi'nin ölümüne neden olan suikast sırasında yaralanan polislerden biri daha şehit oldu.

Abone ol

DİYARBAKIR'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırıda öldürülmesinden önceki çatışmada yaralanan polislerden biri daha şehit oldu.

Tahir Elçi suikastında ölen polislerin sayısı 2'ye çıktı.

Saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın ardından ağır yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören polis memuru Cengiz Erdur da yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Diğer polis memurunun tedavisine ise hastanede devam ediliyor.

DİYARBAKIR ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ

Öte yandan, Polislere yapılan saldırının görüntüleri MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntüler, olayın seyrini değiştirdi.

Diyarbakır saldırı bir polis daha şehit

Görüntülerde olay yerine gelen bir ticari taksinin yavaşlamaya başladığı anlarda sivil polislerin taksiye doğru yaklaştığı ve bir polisin aracın kapısını açtığı anda vurulup şehit olduğu bir polisin de yaralanarak ticari taksinin önüne düştüğü görülüyor. Saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa yöneliyorlar.

Diyarbakır Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü ve bir polisin şehit olduğu saldırı sırasında yaşananlar  Mobese kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde saldırıyı gerçekleştirenler ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma yer alıyor.