BIST 9.080
DOLAR 32,41
EURO 35,05
ALTIN 2.328,51
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi olayında 2. teröristin kimliği belirlendi

Diyarbakır’da 2 polisin şehit edilmesi ve Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 2. teröristin kimliği belirlendi.

Abone ol

Diyarbakır’da 2 polisi şehit ettikten sonra Baro Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu sokaktan kaçarken polise tutukluk yapan tabancasını atan teröristin Uğur Yakışır olduğu ortaya çıktı. Kaçarken yaralandığı tahmin edilen Yakışır, diğer zanlı Mahsum Gürkan’la akraba çıktı.

UĞUR YAKIŞIR ÖLDÜ MÜ?

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde 2 polisin şehit edilmesi ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.  Mahsum Gürkan’la birlikte polisle çatışan diğer PKK’lının Uğur Yakışır olduğu tespit edildi. Diğer zanlıyla kuzen oldukları ortaya çıkan Yakışır’ın baldır ve karnından 3 kurşunla vurulduğu belirtildi.

Yaralı olarak kaçan Yakışır’ı yakalamak için operasyonlar sürerken hastanelerde teröristin izine rastlanamadı. Polis, Yakışır’ın öldüğü yönündeki bilgiyi doğrulamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Diyarbakır’da incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin evine giderek eşi Türkan Elçi’ye başsağlığı diledi. Baroyu da ziyaret eden Bozdağ soruşturmanın şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Olay yerinde 83 delilin numaralandırıldığını ancak olay yeri incelemesi sırasında heyetin saldırıya uğradığını belirten Bozdağ, 83 delilden 71 unsurun savcılar tarafından incelenmek üzere uzmanlara verildiğini açıkladı. Bozdağ, “Soruşturmanın her aşamasında Diyarbakır Barosu’nun avukatları bulunmaktadır. Gizli, saklanmış ve ihmal edilmiş olan herhangi bir şey söz konusu değildir. Soruşturma açık, net ve şeffaf şekilde bundan sonra da yürütülecektir. Herhangi bir gizlilik kararı alınmamıştır” dedi.