BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi nasıl vuruldu! DHA muhabiri anlattı!

Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırıda olay yerinde bulunan DHA muhabiri Ramazan Yavuz tanık olduklarını canlı yayında anlattı.

Abone ol

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırının tanıklarından DHA muhabiri Ramazan Yavuz, CNN Türk ekranlarında olay anını anlattı.

Hafif sakallı birinin elinde silahla ateş ederek olay yerine koşarak geldiğini kaydeden Yavuz, Tahir Elçi vurulduktan sonra polislerin ateşle karşılık verdiğini söyledi.

İşte DHA muhabirinin olay anına dair anlattıkları:

Saat 10:30'da Baro basın açıklaması yaptı, 10 dakika kadar sürdü. Aniden silah sesleri gelmeye başladı. Panik başladı. Avukatlar sağa sola koşuştu. Biz cami duvarının dibine çöktük. Bu sırada ana caddeden basın açıklamasının olduğu yöne doğru bir kişi elinde tabancayla hızlı önümüzde geçti. Sivil polislerin de önünden geçti. Onlar da ne olduğunu anlamadı önce ama sonra o kişiye ateş ettiklerini gördük. O sırada minarenin ayaklarının dibinde yatan bir ceset vardı ki biz Tahir Elçi olduğunu o anda farketmedik.

Biz o tabancayla koşan kişiyi direk Tahir Elçi'nin kafasına sıkarken görmedik. Ama elinde silahla ateş ederek aşağıya doğru, minareye doğru geliyordu. Polisler de Tahir Elçi'nin yerde olduğunu görünce sıkmaya başladılar rastgele. Mermiler kafamızın üstünden uçuşuyordu o anda. 10 dakika kadar sonra panzerler falan da gelince bu kez hendeklerin olduğu sokaklardan da silah sesleri gelmeye başladı. Ortalık cehenneme döndü.

Bana göre orada bir provosyon oldu. Adamın aniden gelerek silahla sıkarak polislerin önünden geçmesi... Hafif sakallı biriydi.

Olaydan sonra canımızı zor kurtarmışken bir de polislerin dipçikle biz gazetecileri darp etmesi de bizi çok üzdü.

DİYARBAKIR'DAKİ ÇATIŞMADA MEÇHUL KİŞİ KİM?

Bu arada silah sesleri üzerine 4 Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta, sol elinde bir tabancayı namlusundan tutarak koşan bir kişi dikkati çekti. Sokakta güvenlik önlemi alan polisler, yanlarından hızla geçen kişinin arkasından ateş açtı. Bu kişinin kim olduğu belirlenemedi. Polis meçhul kişiyle ilgili araştırmayı derinleştiriyor.