BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20
HABER /  GÜNCEL

Tahir Elçi cinayetini aydınlatacak yeni görüntü! Detaya dikkat

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili soruşturmada Emniyet tarafından yapılmış iki ayrı çekimin görüntülerine ulaşıldı.

Abone ol

Tahir Elçi'nin vurulması ile ilgili olan yeni görüntüler ortaya çıktı.  Bunlardan 2 dakika süren bir çekimin MOBESE ve gazetecilerin çektikleri görüntülerle karşılaştırılması ile Elçi’nin öldürülme anına ilişkin bugüne kadar yapılan değerlendirmeleri değiştirecek nitelikte bilgiler ortaya çıktığı iddia edildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Kemal Göktaş'ın haberine göre yeni bulgular, Elçi’nin vurulduğu atışın Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu sokak içinden yapıldığını, ancak görüntülerde araç önünden ateş ettikleri görünen polislerin Elçi’yi vurma ihtimallerinin zayıf olduğunu ortaya çıkardı.

Polisleri şehit ederek sokağa giren iki saldırganın da sokak içinde ateş etmedikleri tespitiyle birleştirildiğinde, bu bilgi Elçi’nin suikast sonucu veya sokak içinde ama daha geride bulunan polislerce açılan başka bir atışla vurulması ihtimallerini öne çıkardı.

Yapılan analizlerde, 2 polisi şehit eden ve Yenikapı Sokağı’na giren 2 PKK’lı teröristin, sokağa girmelerinin ardından, en az 7-8 saniye boyunca arkasından sokağa giren polis olmadığı belirlendi. Bu süre içinde de iki PKK’lı terörist zaten Dört Ayaklı Minare’nin olduğu sokağın sonuna varmışlardı. Yani sokağa saldırganların arkasından girerek ateş eden polislerin Elçi’yi vurmuş olma ihtimalleri yoktu. İki PKK’lı teröristin sokakta ateş açtıklarının görülmemesi ve kaçarak girdikleri sokağa arkalarından giren polisin görünmemesi Elçi’yi öldüren atışın “sokak içinden” yapıldığı sonucuna götürdü.

NE ZAMAN VURULDU?

Kaçan saldırganlara ateş eden iki polisten birinin tabancasından çıkan kurşunla vurulması ihtimalini de oldukça zayıflattı.

 Ortaya çıkan yeni görüntüler ise Elçi’nin birinci saldırganın yanından geçmesinden sonra vurulduğunu gösterdi. Bu bulgu, Elçi’nin Doblo marka araç önünden kaçan saldırganlara ateş eden iki polisten birinin tabancasından çıkan kurşunla vurulması ihtimalini de oldukça zayıflattı. Çünkü birinci saldırgan Elçi’nin yanından geçerken bu iki polisin yönü yukarı dönüktü ve ancak ikinci saldırgana ateş ederken Elçi’nin olduğu tarafa doğru ateş etmeye başlamışlardı.