BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
HABER /  GÜNCEL

Taha Akyol Hürriyet'e veda etti!

Doğan Medya'nın Demirören Holding'e satılmasıyla birlikte yaşanan değişim sürüyor. Doğan Medya'nın el değiştirmesiye birlikte bir çok gazeteci işten ayrılmak zorunda kaldı. En son ayrılan isim uzun yıllardır Hürriyet'te yazan Taha Akyol oldu. Akyol köşesinden okurlarına veda etti.

Abone ol

CNN Türk'teki programına son verilen Taha Akyol'un Hürriyet Gazetesi'ndeki yazıları da son buldu.

Doğan Medya'nın Demirören Holding'e satılmasıyla birlikte; CNN Türk'te ve Hürriyet Gazetesi'nde bir takım değişikliklere gidildi.

Ekran yüzlerini yenileme kararı alan CNN Türk yönetimi, Taha Akyol'un programlarına son vermişti.

HÜRRİYET'TEKİ YAZILARA SON: Bu kararın ardından; Hürriyet Gazetesi'ndeki yazılarına devam eden Taha Akyol, bugün veda yazısı kaleme aldı.2011 yılından bu yana gazetede yazan Akyol, okurlarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek veda etti.

Taha Akyol bugünkü köşesinde böyle veda etti:

Yazarlıkta en zor olan, veda yazısı yazmaktır. Hele de yıllarca birlikte olduğu okurlara, yıllarca çalıştığı kurumlara veda etmek daha bir zordur.Bugün bu zor vedayı yapıyorum. Değerli okurlarıma ve çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. En iyi dileklerimle, saygılarımla.

TAHA AKYOL KİMDİR: Taha Akyol, Abhaz asıllı Türk Gazeteci ve yazar. 1946 yılında Yozgat'ta doğdu. Babası Mustafa, annesi Fatma Akyol'dur. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Yozgat'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yazarlık mesleğine 1977 yılında Her gün gazetesinde başladı. 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminde bulundu. Darbe sonrasında tutuklandı ve uzunca bir süre Mamak Cezaevi'nde yattı. Askeri mahkemede yargılandı ve beraat etti. Yankı dergisinde, Tercüman, Meydan ve Milliyet gazetelerinde çalıştı.
80'li yılların ortalarından itibaren Türk milliyetçisi çizgiden uzaklaşarak muhafazakar-liberalizme yöneldi. Siyasi ve iktisadi olarak kendisi tam bir klasik liberal iken, kültür ve dış politika alanında sağ-kanat yaklaşımı benimsemektedir. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi olan Akyol hâlen CNN Türk program yapımcısı ve Hürriyet gazetesi'nde yazar olarak çalışmaktadır. Taha Akyol evli ve iki çocuk babasıdır. Gazeteci ve yazar Mustafa Akyol'un babasıdır.