BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
HABER /  GÜNCEL

Tacizci dedeyi damadının mesajı kurtardı!

Torununu taciz ettiği gerekçesiyle yargılanan 48 yaşındaki A.Ş'yi, damadının attığı mesaj kurtardı.

Abone ol

Kayseri'de torununu elle taciz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 48 yaşındaki A.Ş., damadının olay sonrası kendisine attığı mesajları mahkeme heyetine sununca beraat etti.

Olay, 5 Mart’ta merkez Melikgazi ilçesi Danişment Gazi Mahallesi’nde meydana geldi. Kocası K.Ö. ile boşanma davası devam eden Ş.Ö., kızı 8 yaşındaki A.Ö.’yü de yanına alarak babası A.Ş.’nin evine yerleşti. Bir süre sonra küçük kızın babası K.Ö., kayınpederinin kızını elle taciz ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan savcılık, Kayseri 17inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık A.Ş. ile damadı K.Ö. ve kızı A.Ö. katıldı. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen dede şunları söyledi: "Kızımın kocasıyla boşanma davası devam ediyor. Kızım ve torunum benim yanımda kalıyor. Babası, çocuğu okuldan almış ve 3 aydır damadımın yanında kalıyor. Çocuğu öğütlemiş. Benim üzerime daha önceden de iftiralar attı. Bana atmadığı iftira kalmadı. Kızım ile tekrar barışmak istedi. Ancak, kızım reddince aynı gün bu şekilde dava açtı. Bana olaydan sonra cep telefonundan barışmak istediği yönünde mesajlar attı." Dede A.Ş., konuşmasının bitiminde cep telefonunu mahkeme başkanına sundu.

KÜÇÜK KIZ DEDESİNİ SUÇLADI

Sanığın ifadelerini kabul etmeyen damat K.Ö. ise, barışma isteği mesajlarını olaydan önce attığını öne sürdü. Pedagog eşliğinde savunmasını yapan küçük kız da, annesinin yanında kalmak istemediğini, annesinin başka erkeklerle otele gittiğini ve dedesinin evde bulunduğu zamanlarda bacaklarını çimdiklediğini, bıçak göstererek başkalarına anlatması durumunda, boynunu keseceğini söyleyerek korkuttuğunu öne sürdü. Mahkemede tanık olarak dinlenen anne Ş.Ö. ise, 7 yıllık evli olduğunu ve kocasının kadın pazarladığını, aralarının kötü olmasından dolayı babasına iftira atıldığını savundu.

MAHKEME BAŞKANI: ÇOCUĞU ALET ETMEYİN

Mahkeme başkanı tarafından kaleme verilen dedenin telefonundan, olayla ilgili olan mesajlar ve tarihleri çıkartıldı. Damat K.Ö. tarafından atılan mesajların, şikayet tarihinden sonra atıldığının ortaya çıkması üzerine mahkeme başkanı sinirlenerek, taraflar arasındaki sorunlara çocuğun alet edilmemesi uyarısında bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında çocuğun basit cinsel istismarı suçuyla ilgili somut delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Dede A.Ş., damadından şikayetçi olmak istediğini söyleyince, mahkeme başkanı avukatı aracılığıyla savcılığa başvurması gerektiğini söyledi.