BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  GÜNCEL

Taciz davasında iğrenç ifadeler!

Bodrum'da yaşları küçük 4 kız öğrenciyi taciz ettiği iddia edilen öğretmen, hakim karşısına çıktı. Mahkemede anlatılanlar ise mide bulandırdı.

Abone ol
Bodrum'da bir ilkokulda yaşları 8 -9 arasında değişen 4 kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ilkokul öğretmeni 53 yaşındaki K.P.’nin, mağdur başına 16’şar yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. 
 
Bodrum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, tutuklu sanık evli ve 2 çocuk babası K.P., avukatı Murat Devecioğlu, tacize uğradığı öne sürülen çocuklar Z.Ç.’nin avukatı Özge Günay, D.K.’nın avukatı Mustafa Bal ile H.C.’nin avukatı Gamze Sevinç ve G.D.’nin avukatı Dilek Çam katıldı. Bodrum Kadın Dayanışma Platformu’nun 20 üyesi ile çocukların velileri ile yakınları da duruşmayı izledi.

KIZ ÖĞRENCİLER ANLATTI

Duruşmada rehber öğretmen M.A., okul müdür yardımcısı T.K. ve ilkokul öğrencisi M.Y. tanık olarak dinlendi. Çocukların psikolog gözetiminde savcılıkta ve jandarmada verdiği ifadeler okundu. İfadelerdeki tacizin iki üç ay devam ettiği vurgulanarak, "Artık okula gitmek istemiyorduk. Sonunda anne babalarımıza ve öğretmenlerimize durumu anlattık. Sınıfımız 22 kişilikti. Hiç erkek öğrenciler öğretmenin kucağına oturmuyordu" cümleleri dikkate çekti.
 
Ardından tanık çocuklardan 8 yaşındaki M.Y. annesi ile birlikte mahkeme heyetinin karşısına çıkarak mahkeme başkanının sorularını yanıtladı.
 
"KIZIM ÖĞRETMENİN KUCAĞINDA OTURUYORDU"
 
Söz alan velilerden T.D. "Okula gittiğimde çocuklar bahçede oynuyordu. Kızımı göremeyince sınıfa yöneldim. Kapıyı açtığımda kızım öğretmenin kucağında oturuyordu. Şok oldum. Ne oluyor deyince hemen kızımı indirdi. Öğretmenin rengi değişti. Meğer bu ilk değilmiş. Çocuğumun anlattıklarını burada anlatmam mümkün değil, şikayetçiyim" dedi.
 
SANIKTAN İLGİNÇ SAVUNMA
 
Ardından sanık K.P.’ye söz verildi. Veli, öğrenci ve tanık öğretmenlerin iddialarını reddeden K.P., "18 yıllık öğretmenim. bugüne kadar ne bu konuda, ne de başka bir konuda adliyelik olmadım. Suç işlemedim. Rehber öğretmenler, çocukları bana karşı yanlış yönlendirdiler. Çocuklar öğretmen olmak için benim koltuğuma oturmak istiyorlardı. Ben de onları kucağıma alıyor, birini bir dizime öbürünü öbür diğer dizime oturtuyordum. Ama bacaklarına kaza ile dokunmam cinsel istismar amaçlı değildi. Ben çocukların cinsel organlarına elimi sürmedim" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Evet bazı çocuklar bazı mevkilerin koltuklarına oturmayı sevebilirler. Normaldir, örneğin Başbakan ve Meclis Başkanı da zaman zaman koltuklarını önemli günlerde çocuklara bırakıyorlar. Ama bugüne kadar böyle bir olay görülmedi, biraz garip değil mi?" dedi. Duruşmada tüm öğrenci velileri K.P.’den şikayetçi oldu.
 
11 AĞUSTOS’A ERTELENDİ
 
Sanığın avukatı Devecioğlu, olayın tam aydınlatılması için sınıfta keşif yapılmasın istedi. Velilerle birlikte duruşmayı izleyenler, bazı kadınlar sert tepki gösterdi. Mahkeme heyeti keşif yapılmasını reddederek sanığın tutukluluk halinin devamına, çocukların ifadelerinin alındığı kamera kayıtlarının bilirkişiler tarafından yazıya aktarılması için duruşmayı 11 Ağustos 2015 tarihinde  Sabah 09.00’a erteledi.  Muğla Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nun iki avukatının davaya müdahil olma isteği de reddedildi.
 
KADIN PLATFORMU EN AĞIR CEZAYI İSTEDİ
 
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Platformu Sözcüsü Figan Erozan, "Mart ayında olayın ortaya çıkmasından itibaren ailelere psikolojik ve avukatlık desteği veriyoruz. Bu şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Burada gördüğünüz adam bir süre kaçtı, kayıplara karıştı. Ardından bugün burada babacan tavırlarla herkesi yanıltmaya çalışıyor. Mağdurlar ne yazık ki 8-9 yaşında çocuklar. Ayrıca mağdur çocuklardan birinin mahkemeye çıkması çok zor oldu. Keşke bu yöntemleri hiç kullanma gereği olmasa. Olay ilk ortaya çıktığında 8 çocuk vardı. Sonra sayı 6’ya indi en son da 4’e indi. 4 çocuğun da ailesi şikayetçi. Ayrıca bu dava kamu davası olması açısından da önemli. Muğla Barosu Çocuk Hakları Komisyonu iki avukatta bu davaya gözlemci olarak katılacak ve şahsın en ağır cezayı almasını sağlayacağız" dedi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
Gündoğan Mahallesi’ndeki Nafiz Ilıcak İlkokulu’ndaki yaşları 9 ile 10 arasında değişen 4 kız öğrenci, iddiaya göre, öğretmenleri K.P.’nin kendilerini taciz ettiğini ailelerine anlattı. Bunun üzerine velileri geçen 23 Mart’ta, durumu okul müdürüne ve Bodrum İlçe Milli  eğitim Müdürlüğü’ne giderek öğretmen K.P.’den şikayetçi oldu. Veliler, K.P., hakkında ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan K.P., tutuklandı.