BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.428,80
HABER /  GÜNCEL

Tabutuna kurban olam!

Türkiye'nin acısı büyük. Şehitlerimizi sonsuzluğa uğurladık. Ülkenin dört bir tarafından ağıt sesleri yükseldi.

Abone ol

Türkiye dün 10 şehit verdi. Bugün şehitlerimizi sonsuzluğa uğurlama günü... 

PİYADE ER ZEYNEL DİREKÇİ

İlk cenaze Gaziantep'teydi... Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 9 askerden piyade er Zeynel Direkçi'nin cenazesi toprağa verildi.

TABUTUNA KURBAN OLAM ZEYNOM

5 aylık asker ve bekar olan, askere gitmeden önce ise babası kanserden öldüğü için ailesinin geçimini sağlayabilmek için kuruyemişçide çalışan Zeynel Direkçi için Gaziantep Ulu Cami'de tören düzenlendi.

Şehidin annesi Sultan Direkçi, yakınlarıyla birlikte oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Kendisini sakinleştirmeye çalışan askerlere ''Ben onu nasıl büyüttüm biliyor musunuz?'' diyen Sultan Direkçi, oğlunun fotoğrafını öptü, tabutunun üzerine kapandı. ''Ben seni böyle mi görecektim, tabutuna kurban olam Zeynom" diyerek gözyaşı döken Sultan Direkçi'yi subaylar ve yakınları teselli etmeye çalıştı.



YENİ AÇILAN
ŞEHİTLİĞİN İLK ŞEHİDİ OLDU

[PAGE]

UZMAN ÇAVUŞ İLHAMİ HARDAL
KİLİS

İkinci cenaze Kilis'teydi. Uzman Çavuş İlhami Hardal da Lice'de hain pusuda şehit düşmüştü. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında şehit askerin cenazesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına kadar omuzlarda taşındı.

ŞEHİTLİK SANKİ ONUN İÇİN YAPILMIŞ

Tören sonrasında cenaze arabasına konulan şehit cenazesi, kortej eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden Kilis Askeri Mezarlığı'na götürülerek, burada yeni yapılan şehitlikte toprağa verildi. Hardal, şehitliğe ilk defnedilen asker oldu.

ŞEHİT BABASINA KOMUTANDAN DESTEK

[PAGE]


KOMANDO ER MİKTAT BEDER
TRabzon

Lice'de hayatını kaybeden komando er Miktat Beder içinse Trabzon Havalimanında tören düzenlendi. Askeri uçakla getirilen şehit erin cenazesini apronda babası Mustafa Beder ve annesi Fatma Beder ile yakınları karşıladı.

ŞEHİT BABASINA KOMUTANDAN DESTEK

Beder'in cenazesi, askeri uçaktan törenle indirilerek ambulansa konuldu. Törende güçlükle ayakta durabilen şehit babası Mustafa Beder'i Vali Okutan ile Tuğgeneral Yıldırım kollarına girip ellerini tutarak teskin etmeye çalıştı.Yıldırım törende şehit babasının elini bir an bile bırakmadı.


Törenin ardından, şehit komando er Miktat Beder'in cenazesi, ambulansla Arsin ilçesine gönderildi. Şehit erin cenazesi, ikindi vakti Merkez Ulu Cami'de namaz kılınmasının ardından Çiçekli köyünde toprağa verildi.



KARS TÜRK BAYRAĞIYLA DONATILDI

[PAGE]


JANDARMA ER OLCAY KOÇAK
KARS

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit edilen Jandarma Er Olcay Koçak, memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesinde toprağa verildi. 

Er Koçak'ın cenazesi, tören alanına askerlerin omzunda getirilirken fenalık geçiren şehit annesi Cahide Koçak'a sağlık ekipleri müdahale etti.

TÜRK BAYRAĞIYLA DONATILDI

Ay-yıldızlı bayraklarla donatılan beldedeki törende, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit Er Koçak'ın naaşı, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tok'un Merkez Camisi'nde kıldırdığı cenaze namazının ardından Koçköyü Belde Mezarlığı'na defnedildi.

ALMAN BÜYÜKELÇİ ŞEHİT
CENAZESİNDE SAF TUTTU

[PAGE]

UZMAN ÇAVUŞ SALİH AKYÜREK
ANKARA

Diyarbakır Lice'de dün şehit olan askerlerden, Uzman Çavuş Salih Akyürek'in  cenazesi ise bugün Ankara Kocatepe camiinde düzenlendi. Törene, "teröre karşı birlik ve dayanışma göstermek" amacıyla, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz'un da katıldı.  

31 yaşında şehit olan Akyürek'in 11 yaşında bir erkek ve 6 yaşında bir kız çocuğu da cenaze törenindeydi.  Akyürek'in anne babası ile eşi ve çocukları acıyla birbirlerine sarılmışlardı.

BAŞBUĞ VE KOMUTANLAR CENAZEDEYDİ

Ayrıca Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri Komutanı ile Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız Kocatepe Camii'ne gelerek aileye başsağlığında  bulundular. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'da cenazede hazır bulundu.

ERDOĞAN ANNESİNİN ELİNİ BIRAKMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cenazeye İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la birlikte geldi. Şehit Akyürek'in abisinin elini uzun süre tutarak başsağlığı diledi. Ardından kız kardeşi, annesi ve eşinin elini sıkarak başsağlığı dileyen Erdoğan, şehit Akyürek'in çocuklarını sevdi.



O BİR ŞEHİT OĞLUYDU...
ÖNCE SELAMINI ÇAKTI...
SONRA GÖZYAŞLARINI AKITTI...
CENAZEDEN DİĞER FOTOĞRAFLAR
SAYFANIN DEVAMINDA...

[PAGE]



O bir şehit oğluydu... 11 yaşındaydı... Cenazede yakasına da "şehit oğlu" yazısını yapıştırmışlardı. Babasının cenazesi önünden geçerken o gururla durdu, selamını verdi... Ardından da gözyaşları yanaklarından süzüldü...



Başbakan seviyormuş şehit kızını... Neye yarar ki... O minik kız için yanaklarına dokunan babasının eli değil ki...



DTP'Lİ BAŞKAN CENAZEYE KATILMADI
ANA FERYAT ETTİ: KUZUMA DOYMADIM...
ŞEHİT BABASI DTP'YE HAİNLİK DİYE BAĞIRDI...

[PAGE]


ER ERDAL ORAL
KARS/KAĞIZMAN
KUZUMA DOYAMADAN BENDEN ALDILAR

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki mayınlı saldırıda şehit düşen er Erdal Oral için Kars'ın Kağızman İlçesi'nde düzenlenen törende annesi Maile Oral, "Kuzuma doyamadan onu benden aldılar" diye Kürtçe ağıtlar yaktı.

Şehidin babası Rasim Oral ise DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve yardımcısı Emine Ayna'nın söylemleriyle teröre arka çıktığını söyleyerek oğlunu bunların öldürttüğünü ileri sürdü. Rasim Oral, "Umarım akıttıkları kanda boğulurlar. Vatan sağolsun. Erdalım şehit düştü. Geride kalan 5 oğlumu da şehit vermeye hazırım" dedi.

29 Mart yerel seçimlerinde DTP'den Kağızman Belediye Başkanı seçilen Mehmet Alkan'ın bulunmaması dikkat çekti.


MANİSA'DA TERÖRE LANET YAĞDI

[PAGE]

KARADUMAN'IN CENAZESİNDE GÖZYAŞI VARDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Er Mehmet Ali Karaduman'ın cenazesi, Manisa'nın Kula ilçesinde toprağa verildi.

Vatandaşların omuzlarında Kurşunlu Camisi'nden Kula Belediyesi önüne getirilen Şehit Er Karaduman'ın cenazesi, burada araca bindirilerek, Kula Belediyesi Şehir Mezarlığına götürüldü.

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, yol boyunca terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Şehidin babası Kamil Karaduman metanetini korurken, aile bireyleri sık sık tabuta sarıldı, annenin ayakta zor durduğu gözlendi.



ATEŞ NAZİLLİ'YE DE DÜŞTÜ

[PAGE]

ŞEHİT ER EMRAH POLAT

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı Köyü yakınlarında terör örgütü üyelerinin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Er Emrah Polat'ın cenazesi Nazilli'de toprağa verildi.

Şehit Er Polat'ın naaşı, baba evinden cenaze aracıyla Merkez Koca Camisi'ne getirilirken vatandaşlar, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Şehidim hakkını helal et bize'' sloganları attı.

Cami yakınında bulunan bir ilkokuldaki öğrenciler de ellerinde bayraklarla ''Kahrolsun PKK'' diye bağırdı.

Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak'ın kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidin annesi Nuran Polat tabuta sarılarak gözyaşları döktü.

Cenaze, daha sonra askerlerin omuzlarında bir süre taşındı. Yol boyunca vatandaşlar gözyaşı döktü, bölücü terör örgütüne lanetler yağdırıp, aleyhte sloganlar attı. Şehit Er Polat'ın naaşı, daha sonra Eğriboyun Mezarlığı'nda toprağa verildi.