BIST 9.783
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,27
HABER /  GÜNCEL

Tabipler Vakfı'na paralel arama!

Türkiye Tabipler Vakfı’yla vakfın sahibi olduğu Şifa Üniversitesi Hastanesi’nde ‘Cemaate para aktarmak ve evrakta sahtecilik’ iddiasıyla arama yapıldı

Abone ol

Gülen Cemaati’nin İzmir’deki ticari ilişkileri ve bağlantılarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye Tabipler Vakfı’nın merkezinde, vakfın sahibi olduğu Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Bornova’daki binasında ve Bursa’da vakıfla iş ilişkileri bulunan şirkette polis dün arama başlattı.

Vakfın idari birimleriyle mali durumlarının yönetildiği birimlere giren polis ve müfettişler, birçok evrağa el koydu. Aramanın, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Bato tarafından ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘Paralel Devlet Yapılanması’na finansal destek sağlama’ iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan kararla yapıldığı bildirildi. Dosya kapsamında, aralarında profesörlerin de yer aldığı vakfın yöneticisi konumundaki 8 kişinin ifadelerine başvurulacağı kaydedildi.

TİCARİ FAALİYET YOK

TÜTAV’ın Bornova ilçesindeki binasında polis aramalarını sürdürürken, vakfı genel sekreteri Alaattin Şahin bina önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, evrakta sahtecilik iddialarını kabul etmediklerini söyledi.

TÜTAV’ın 2012 yılı itibarıyla elinde bulundurduğu tüm mal varlıklarını Şifa Üniversitesi Hastanesi’ne devrettiğini ifade eden Şahin “Şu anda vakfımızın hiçbir ticari faaliyeti yoktur. Sadece bize gelen bağışları öğrencilere burs olarak veriyoruz ve hayır işleri yapıyoruz” dedi.