BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.487,86
HABER /  GÜNCEL

Tabipler Birliği'nin skandal Afrin açıklaması için flaş adım

TTB yani Türk Tabipler Birliği yaptığı Afrin açıklaması ile olay olmuştu. Doktorların da tepkisini çeken Afrin bildirisi için İçişleri Bakanlığı, 'terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterdiği, suçu ve suçluyu övdüğü, halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği' gerekçeleriyle Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı Afrin harekatının başlamasının ardından "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" açıklaması yapan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumu niteliğindeki Türk Tabipler Birliği'nin merkez konseyi üyelerinin görevlerini kötüye kullandıkları, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterdikleri savunuldu.

Bu gerekçelerle suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. Bakanlık ayrıca, birliğin merkez konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi için asliye hukuk mahkemesine dava talebinde bulunulacağını da duyurdu.

TABİPLER BİRLİĞİ AFRİN AÇIKLAMASI

Tabipler Birliği'nin Afrin harekatına karşı çıkan bildirisi doktorların da tepkisini çeklişti. Tabipler Birliği'ne en ağır eleştiriler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Tabipler Birliği Afrin bildirisinde 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi!' diyerek harekatın durdurulmasını istemişti.

Türk Tabipler Birliği Afrin açıklaması! İşte olay TTB bildirisi