BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

SYRIZA'da deprem! Ayrılıp parti kurdular!

Laiki Enotita (Halk Birliği) adı ile kurulan yeni siyasi oluşum, SYRIZA'dan ayrılarak yeni bir parti kurdu.

Abone ol

Yunanistan'da, "Sol Platform" olarak adlandırılan muhalif kesimden 25 milletvekili, SYRIZA'dan ayrılarak yeni bir parti kurduklarını açıkladı.

Sol Platformun temsilcisi olarak bilinen eski Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis, düzenlediği basın toplantısında, Laiki Enotita (Halk Birliği) adı ile kurulan yeni siyasi oluşumla ilgili meclis başkanlığına bilgi verildiğini söyledi.

Lafazanis, SYRIZA içerisinde başka muhalif milletvekillerinin de bulunduğunu, bunların da önümüzdeki günlerde Laiki Enotita'ya katılacağını ileri sürdü.

Liderliğini kendisinin üstlendiğini belirttiği yeni partinin alternatif, gerçekçi ve uygulanabilir bir programı bulunduğunu ifade eden Lafazanis, tüm yardım anlaşmalarının iptal edilmesi ve yeni bir kalkınma planı içeren programın ayrıntılarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti.

Lafazanis, SYRIZA'dan ayrılan 25 milletvekilinin katılımıyla kurulan partisinin milletvekili sayısının mecliste üçüncü parti konumunda olduğunu belirterek, ND lideri Evaggelos Meymarakis'in ardından hükümeti kurma görevinin kendisine verilmesi gerektiğini söyledi.

SYRIZA yönetimini eleştirerek, Başbakan Aleksis Çipras'ın sorumluluklarından kaçmaya çalıştığını ileri süren Lafazanis, hükümetin aldığı kararlarla ülkede yardım anlaşmalarına karşı olan son esleri de susturmaya çalıştığını iddia etti.

Yunanistan'ın içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtulması için yardım anlaşmalarını iptal edilerek, avro bölgesinden çıkması gerektiğini savunan Lafazanis, "Avro Bölgesi'nin dışı bir cehennem değil. Avro bölgesinde olmayan çok ülke var" diye konuştu.

Lafazanis'in liderliğinde oluşturulan yeni partinin meclis grup sözcülüğüne Dimitris Stratulis getirilirken, partinin basın sözcülüğünü ise Kostas İsihos'un üstlendiği belirtildi.