BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.470,96
HABER /  SEÇİM

Syriza Türkiye'de hangi partiyi destekliyor?

2015 genel seçimlerinde SYRİZA Türkiye'de hangi partiyi destekliyor?

Abone ol

2015 genel seçimlerinin yaklaşmasıyla Ankara kulisleri kaynamaya başladı Partilerin seçim stratejilerinin ve milletvekili aday adaylarının belli olduğu bugünlerde dış ülkelerin de gözü Türkiye'deki kritik seçime yöneldi Son olarak Yunanistan'daki seçim maratonundan çıktığı zaferle tüm dünyada konuşulan SYRİZA Türkiye'de hangi partiyi desteklediğini açıkladı.

TRIGAZIS HDP'NİN YANINDA OLDUKLARINI SÖYLEDİ

İstanbul Taksim Hill Otel’de gerçekleşen Avrupa Sol Partisi’nin ikinci Akdeniz konferansı'nda Rojava kanton temsilcileriyle bir araya gelen SYRIZA Dış İlişkiler Sorumlusu Panos Trigazis Agos Gazetesi’nden Gülşah Keleş’e yaptığı açıklamada Türkiye ’de yaklaşan genel seçimle ilgili olarak ; kadın haklarını, ekolojik mücadeleyi, gelişimi ve barışı kendilerine hedef seçmiş sol görüşün her yerde zaferini istediklerini belirterek HDP’nin yanında durduklarını söyledi.

KOBANİ

Kobani olaylarını yakından takip ettiklerini ekleyen Trigasiz, ilk dayanışma delegelerini Kobani’ye kendilerinin gönderdiğini söyleyerek önceliklerinin Kobani’nin yeniden inşası olduğunu belirtti.

Trigasiz Rojova deneyiminin, özellikle doğrudan demokrasi ve kadın mücadelesi açısından dünyanın bir kazanımı olduğunu söylüyor.