BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,22
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Symbol İstanbul'da imar krizi çözüldü!

İmar krizi nedeni ile inşaatına ara verilen Symbol İstanbul projesinde satışlara tam gaz devam ediliyor.

Abone ol

Esenyurt'ta yaşanan imar krizi nedeniyle inşaatına ara verilen Karden İnşaat'ın Symbol İstanbul projesinde sıkıntıların çözülmesinin ardından satışlara tam gaz devam ediliyor.

140 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin yüzde 60'ı satıldı. Zorlu bir süreç geçirdiklerinin altını çizen Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, "Bir yıl zaman kaybettik. Ancak satışa çıktığımız 2012 yılında bölgede fiyatlar daha zayıftı. Geçen zaman zarfında fiyatlar yükseldi. Bu sebeple biz zararın yanında kâr yapmış olduk" diye konuştu.

BASIN EKSPRES'E RAKİP

Şehirlerin gelişiminin tüketici talebinin ve yapılan konutların olduğunun altını çizen Paşa Karadeniz, bölgede son zamanda markalı konut projeleri inşa ediliyor. Bu da bölgenin gelişimini tetikleyecek" dedi. Merkezi lokasyonlarda arazi sıkıntısı nedeniyle konut fiyatlarının yüksek olduğunu, orta sınıfın da ev sahibi olamadığını söyleyen Karadeniz, "Esenyurt fiyatları çok cazip. İlerde de çok prim yapacak. Beylikdüzü-Bahçeşehir Tem bağlantı yolu Basın Ekspres Yolu'na rakip olacak" diye konuştu. 3 ay önce ikinci etapta satışlara başlanan projede fiyatlar 150 bin liradan başlıyor. Yüzde 1 KDV avantajının bulunduğu Symbol İstanbul'da teslimler Aralık 2015'te yapılacak.