BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Swoboda krizini AK Parti mi çıkardı?

CHP iddia etti; "Swoboda'nın CHP Liderine tavrının nedeni Egemen Bağıştır..." Peki Bağış'ın bu iddiaya yanıtı nasıl oldu?

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın, AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'yı etkileyip CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tavır alması konusunda baskı yaptığı iddia edildi.

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun iddiasına göre, Kılıçdaroğlu Swoboda görüşmesinden hemen önce Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış Swoboda ile görüştü.

Egemen Bağış'ın 'görüşmenin iptal edileceğini' saatler önce açıklaması da ayrı bir soru işareti olarak hafızalardaki yerini aldı.

Tanrıkulu, bakanlığa sunduğu yazılı soru önergesiyle iddialarına cevap aradı. İşte Bakan Bağış'a sorulan sorular;

- CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel’e gitmesinden önce, sizin, Sayın Kılıçdaroğlu’nun görüşmeyi reddettiği Sayın Swoboda ile görüşme yaptığınız iddiaları doğru mudur?
- Bu görüşmenin iptal olacağını bir televizyon kanalında açıkladınız mı?
- Sayın Swobada ile bu görüşme öncesinde neler görüşülmüştür?

EGEMEN BAĞIŞ: SON 6 AYDIR NE YÜZ YÜZE NE DE TELEFONLA GÖRÜŞMEDİM

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kanal 24 televizyonunda yayınlanan programda, hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

Bağış, "Sayın Swoboda'yla herhalde son altı aydır ne yüz yüze ne de telefonla hiçbir görüşmem olmadı" dedi. Bağış, şöyle konuştu:

BEN NEYMİŞİM BE ABİ! 

"Hani Mazhar Fuat Özkan’ın güzel bir şarkısı var. 'Ben neymişim be abi' diyesim geliyor. Sayın Swoboda çok saygı duyduğum, fikirlerine de özellikle demokrasi yanlısı net duruşuna da saygı duyduğum bir siyasetçidir. Türkiye'nin AB sürecine en çok arıza çıkaran ülkelerden birinde siyasete atılmıştır. Ama kendi kamuoyunun kendi intibasının zıddına Türkiye'nin AB'ye üyeliğine her zaman destek vermiştir. Türkiye'deki gayri demokratik girişimlere her zaman çok net bir şekilde karşı tutum sergilemiştir. Sayın Swoboda'yla herhalde son altı aydır ne yüz yüze ne de telefonla hiçbir görüşmem olmadı. Sayın Swoboda'dan Sayın Kılıçdaroğlu'nun randevusunu ben de talep etmedim. Adamcağızın arkasından atıp tutuyorlar. Ne karısını bıraktılar ne de cemaatlerle bağlantılarını bıraktılar. Ne AK Parti yandaşlığını bıraktılar. Halbuki Swoboda, Sosyalist Enternasyonal'de Kılıçdaroğlu ile 6 ayda bir toplantı gerçekleştiriyor."