BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,84
HABER /  MAGAZİN

Suzan Avcı kimdir aslen nereli kaç yaşında Suzan Avcı'nın hastalığı ne

Suzan Avcı'dan kara haber geldi. Daha öncede fenalaşıp hastaneye kaldırılan Suzan Avcı yeniden hastaneye kaldırıldı. Suzan Avcı'nın hastaneye kaldırıldığı haberini kızı Binnaz Avcı verdi. Peki Yeşilçam'ın usta isimlerinden Suzan Avcı kimdir aslen nereli kaç yaşında? Suzan Avcı'nin eşi kim kaç çocuğu var çocukları kim? İşte tüm detaylar.

Abone ol

Suzan Avcı bu haberle sanat camiasını üzdü... Yeşilçam'ın sarışın ve fettan güzellerinden biri olan Suzan Avcı'nın kızı Binnaz Avcı, annesinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu, tüm sanat camiasını yasa boğdu. Aktif oyuncu olduğu dönemde adından bolca söz ettiren ve parmakla gösterilen Suzan Avcı, daha evvel de defalarca hastaneye kaldırıldığı haberleriyle gündeme gelmiş kısa bir süre sonrada sağlığına kavuşmuştu. En son Antalya'da film festivalinde fenalaşan Suzan Avcı'dan üst üste gelen bu kötü haberler herkesin aklına şu soruyu getirdi 'Suzan Avcı'nın hastalığı ne?' Hadi gelin önce bu Yeşilçam efsanesini daha yakından tanıyalım. Suzan Avcı kimdir aslen nereli kaç yaşında? Suzan Avcı'nın kocası kim, kaç çocuğu var? Detaylar haberimizde...

SUZAN AVCI KİMDİR; baştan şunu söylemekte yarar var. Suzan Avcı acıların en büyüğünü yaşadı malesef, görünenin aksine. Suzan Avcı'nın gerçek adı Suzan Bizavcı. 1935'te Bursa'da doğan Suzan Avcı, Bursa'ya göç eden bir ailenin kızı. Annesi Kırımlı, babası ise Kazanlı; yani tam bir Tatar kızı. Babası Yusuf 40 yaşında sirozdan öldüğünde Suzan henüz 6 yaşında. 24 yaşındaki annesi üç kız çocuğuyla yapayalnız kalır. Çiftçi olan babası ölmeden önce iflas ettiğinden paraları da yoktur. Behiye Hanım, bir tekstil atölyesinde çalışmaya başlar. Suzan zar zor ilkokulu bitirir. İlkokulla ilgili hatırında kalan tek şey, sınıf arkadaşlarıyla birlikte gittikleri sessiz sinemadır. ‘‘Edison'un Hayatı’’ isimli filmi seyrederken, ‘‘Ben burada oynayacağım’’ der. Henüz 9 yaşındadır ve sinemada oynamak saplantısıdır artık.

YALANLAR ÜZERİNE KARİYER; 13 yaşındayken Yıldız Mecmuası'nda gördüğü bir ilan dikkatini çeker. Metin Erksan, bir filmde oynatmak için 14-15 yaşlarında esmer bir kız aramaktadır. Suzan, mecmuaya bir mektup yazar ve ona ulaşabilsinler diye bakkalın telefonunu verir. Beklediği telefon gecikmez, Suzan o gün işi asar ve o sıralar İstanbul'un öteki ucu Mecidiyeköy'e görüşmeye gider. Suzan'ı beğenirler ama ‘‘Annenin izni var mı’’ diye sorarlar. ‘‘Tabii ki var’’ diyerek yalan söyler. Zira annesi duysa kıyameti kopacaktır. Ama eninde sonunda annesi öğrenir ve o filmde oynamasına engel olur.

ONBEŞİNDE YUVA YIKAN KADIN OLDU; 15 yaşında, Samatya sahilinde denize girerken, 20 yaşlarındaki Alp adındaki bir genç ‘‘Bacakların ne güzel’’ diyerek Suzan'a laf atar. Suzan koşarak soluğu evde alır ve aynanın karşısında bacaklarını seyreder. Yaz tatili için akrabalarının yanına gelen Alp, yaz bitiminde İzmir'e döndüğünde, Suzan kanlı gözyaşları döker. Alp daha sonra Heybeliada'ya bahriyeli olarak askere gelir ve Suzan'la flörte devam ederler. Fakat Suzan'ın arkadaşlarından biri ‘‘Ben Alp'in parmağında alyans gördüm’’ der. Suzan inanmaz. İlk buluşmalarında Alp'e, ‘‘Ceplerinin hepsine bakacağım’’ der. Pantolon cebinde alyansı bulduğunda, kızılca kıyamet kopar. Altı ay boyunca görüşmezler ama Alp onun peşini bırakmaz. Altı ayın sonunda Suzan'ın yolunu keser ve ‘‘Benimle postaneye gel, yüzüğü İzmir'e postalayalım. Annemler bu işi bitirsinler. Seninle evlenelim’’ der. Postaneye gidilir, yüzük postalanır. 15 yaşında evlenemeyeceği için yaşını büyütmesi gerekir. Annesiyle birlikte mahkemeye gider. Artık 18 yaşındadır. Bir yılbaşı günü, Suzan ve Alp Akşiray evlenir ve İzmir'e yerleşirler. Alp'in ailesi Suzan'ı ‘‘yuva yıkan kadın’’ olduğu için hiç sevmez. Ta ki, torunları Mete doğana kadar.

SARIŞAN OLMAYA KESİN KARAR VERİR HAYATI DEĞİŞİR; Toto Karaca'nın tiyatrosunda metres rolünü oynadığı bir sırada, tiyatrodan arkadaşı Alev Sururi, ‘‘Gel seni sarışın yapalım’’ der. O zamanlar Kim Novak modası vardır. Kuaförden çıkıldığında Suzan başka bir kadın olmuştur. Suzan Avcı efsanesinin başlamasına çok az kalmıştır. Daha önce Suzan'ı fark etmeyenler etrafında pervanedir. Yıllar sonra sarışınlıktan bıkıp, evde gizlice saçını kızıla boyadığında ortalık birbirine girecek ve kızıllığı sadece bir gün sürecektir. Renk değiştirmeye bir daha asla teşebbüs etmeyecektir.

1962, Suzan Avcı'nın yılı olur. ‘‘Şehvet Uçurumları’’ filmiyle patlar. Erkekler Suzan Avcı'nın peşini bırakmaz, teklif üstüne teklifte bulunurlar. Aldıkları cevap ise kafalarına inen sivri topuklu ayakkabı darbeleridir. Başı yarılarak yanından ayrılan adam sayısı hiç de az değildir. Hepsine şunu söyler: ‘‘Ben bir günlük kadın olamam.’’

1966'da Türk sinemasının kültlerinden ‘‘Turist Ömer’’in çekimleri Almanya'da yapılacaktır. Sadri Alışık'ın rol arkadaşı Sevda Ferdağ olacaktır ama Ferdağ'ın sevgilisi Tamer Yiğit onun Almanya'ya gitmesine izin vermez. Yapımcılar yana yakıla onun yerine oynatacakları birini arar, sonunda Suzan Avcı'ya hemen Almanya'ya gelmesini teklif ederler. Suzan'ın Almanya'ya gitmesi, ikinci evliliğinin de başlangıcı olur. Turist Ömer'in senaristi Erdoğan Tünaş ile üç yıl sürecek bir flörte başlarlar. 1970 yılında evlenirler ve bir yıl sonra da kızları Binnaz doğar.

GENCECİK OĞLUNU KAYBETTİ;Suzan Avcı'nın ilk evliliğinden olan oğlu Mete ile kızı arasında 16 yaş fark vardı ama Mete kız kardeşine tapıyordu. Binnaz neredeyse abisinin elinde büyümüştü. Mete turizm okuyordu. Okulunu bitirince Alman Eva ile evlenerek Almanya'ya yerleşmişti. Suzan Avcı, 1997'de hayatının en kötü haberini aldı. 40 yaşındaki Mete, Almanya'daki bir alışveriş merkezinde aniden beyin kanaması geçirmişti. Suzan Avcı'nın, oğlunun ölümünden sonra kendini toplaması ve insan içine çıkması tam dört yıl aldı. Bu sürede çok film teklifi aldı ama hiçbirini kabul etmedi. Gün geçtikçe içine kapandığını gören ailesi çok endişelenip, film ya da dizi çekmesi için onu ikna etmeye çalıştılar. 

Suzan Avcı aynı zamanda Aydan Şener'in teyzesi...

SUZAN AVCI'NIN HASTALIĞI NE; gelen hastane haberi herkesi şoke etti. Yeşilçam'ın usta oyuncusu Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı. Annesinin ağır bir enfeksiyon geçirdiğini kızı Binnaz Avcı sosyal medya hesabından duyurdu. Binnaz Avcı, sosyal medya hesabından annesi Suzan Avcı'yı ağır bir enfeksiyon sonucu hastaneye yatırdığını açıkladı.

İŞTE SUZAN AVCI'NIN SON HALİ