BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  EKONOMİ

Suya çöpe 5 milyar dolar

Güney Kore'li Doosan şirketi,Türkiye'de 5 milyar dolarlık yatırıma imza atmaya hazırlanıyor.Şirketin Genel Müdürü Metin Oktay,''Ülkenin deniz suyuna ve çöpüne talibiz.''açıklamasında bulundu.

Abone ol

Güney Koreli  Doosan Türkiye'de deniz suyu ve çöpten elenrji üretebilmek için 5 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Sabah'ın haberine göre,Seul ile Ankara arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması (STA) meyvesini yatırımlarla vermeye başlıyor. Mayısta devreye giren anlaşmayla birlikte milyarlarca dolarlık cirosuyla binlerce kişiyi kadrosunda barındıran "Chaebol" adı verilen Koreli devler, Türkiye'de fırsat arıyor. GS Holding, SK Group, Posco, CJ Group gibi devlerin arasına şimdi de ülkenin en büyük sanayi şirketlerinden Doosan katıldı.

OCAKTA OFİS KURDU

118 yıllık geçmişi olan ve 43 binin üzerine çalışanıyla, 23 milyar dolarlık ciro elde eden Doosan, Türkiye'deki operasyonlarına hızlı başladı. Ocak ayında Türkiye ofisi kuran Doosan, geleneklerin dışına çıkarak ülke başkanlığı görevini de bir Türk'e emanet etti. Daha önce Rolls-Royce'un Afrika Bölümü'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Metin Oktay'ı dümene geçiren Doosan, 5 milyar dolarlık projelere imza atmayı hedefliyor.

38 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Dünyanın 38 ülkesinde enerji santralları, buhar kazanları ve türbin üretimi gerçekleştiren Doosan'ın 226 GW'lık kurulu güce ulaşan projeye imza attığını belirten Genel Müdür Metin Oktay, "Bu rakam Türkiye'nin 65 GW olan kurulu gücünün 3.5 katı" diye konuştu. Şirketin deniz suyunu arıtıp içme suyu haline getirme hedefinde olduğunu belirten Oktay, "Dünyada çöpten enerji üretiyoruz. Türkiye'de de bu alana öncülük yapacağız. Yani hem suya hem de çöpe talibiz" dedi.