BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Suudi yetkililerden önemli Hac uyarısı

Hac mevsimi öncesinde Suudi Arabistan alarma geçti. Suudi yetkililer 3 milyon Müslüman'a önemli uyarılar yaptı

Abone ol

Suudi Arabistan, Hac mevsimi öncesinde 3 milyon Müslüman'a uyarı yaptı. Suudi yetkililer yaşlılar, hamile kadınlar ve kronik hastalığı olanlara hac ve umreyi erteleme önerisi yaptı. Gelecek olanlara da "mutlaka aşı olup gelin" dedi.

Aralık ayında dünya genelinde yaklaşık 3 milyon Müslüman'ın toplanacağı Mekke'de hac öncesinde Suudi yetkililer alarma geçti.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, A gribine neden olan H1N1 virüsünün yayılması nedeniyle, yaşlılara, çocuklara, kronik hastalıkları bulunanlara ve hamile kadınlara, hac ve umre ziyaretlerini ertelemeleri önerildi.

Hacca gelecek olan kişilerin de ülkelerinden ayrılmadan önce mutlaka H1N1 ve diğer grip aşılarını yaptırmaları istendi.



81 HASTA TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanı Abdullah El Rabia, ülkelerini ziyaret edecek hacı adayları için grip ilacı stoklarını yüzde 20 artıracaklarını vurguladı. Bakanlık ayrıca virüs konusunda yoğun mesai harcayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkililerini de ülkelerine davet etti. Cidde kentine gelen örgüt yetkililerinin hac öncesinde olası A gribi vakalarını önlemek için çalışmalar yapacağı açıklandı. Ülkede şu ana kadar hepsi tedavi edilen 81 A gribi vakası görüldü.