BIST 9.716
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.436,41
HABER /  GÜNCEL

Suudi Kralını odacı karşıladı!

Suudi Arabistan Kralı'nı İstanbul'da karşılayan protokolde, bir odacının olması dikkat çekti.

Abone ol Kral Abdullah'ı karşılayanlar arasında devlet erkânının yanında, belediyenin Sosyal ve İdari İşler biriminde görevli Abdülmecit Yekeler de yer aldı.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ı İstanbul ziyaretinde karşılayanlar arasında İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı temsil eden Ahmet Selamet vardı. İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile valilik bürokratları da oradaydı. Suudi Kral Abdullah'ı karşılayanlar arasında ön saflarda dikkat çeken bir isim daha vardı. Abdülmecit Yekeler...

Kaderi değişti

Yekeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal ve İdari İşler biriminde uzun yıllardır resmi olarak görev yapıyor. İstanbul'da korumak için 3 bin polisin görevlendirildiği Kral Abdullah'ın yanına kadar sokulmayı başaran Abdülmecit Yekeler'in kaderi, hemşerisi ve Mazlum-Der'in eski başkanı Avukat Ahmet Selamet'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na vekalet etmeye başlamasıyla değişti. Büyükşehir Meclisi idari müdürü Mustafa Erdoğan, Yekeler'i Meclis Muamelat Müdürlüğü emrine atadı ve Yekeler Başkan vekili Selamet'in odasında görevlendirildi. İstanbul Belediyesi 2'nci Başkan Vekili olarak görev yapan Selamet'in çantasını taşıyan, çay getiren ve odacılık görevi yapan Yekeler, Kadir Topbaş'a vekalet eden Selamet'in eşliğinde protokole de girmiş oldu.

Dün
de Çırağan'daydı

Kral Abdullah'ı karşılayanlar arasında saf tutan Yekeler dün de Çırağan Sarayı'ndaki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun toplantısında yapılan heyetlerarası görüşmelerde Selamet'e eşlik etti. Yekeler karşılama töreni sırasında orada olduğunu doğruladı. "Hangi sıfatla karşılamaya katıldınız?" sorusuna önce, "Başkanımla gittim. Ben Özel Kalem'deyim" dedi. Yekeler Kadronuz nedir?" sorusuna ise "İşçi kadrosundayım" diye yanıt verdi. Yekeler "Belediyede odacı olarak mı görev yapıyorsunuz?" sorusuna ise "Şimdi Çırağan'da toplantıdayım. Sonra görüşelim" diyerek telefonu kapattı. Başkan Vekili Ahmet Selamet de iddialara yanıt vermekten kaçındı.

Kaynak: www.sabah.com.tr