BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Suudi Krala tabut yok Cenazesi böyle gitti!

Kral Abdullah'ın cenazesi Vahabi geleneklerine göre tabuta konmadı ve isimsiz olarak dümdüz bir mezara defnedildi.

Abone ol

Suudi Kralı Abdullah'ın cenazesinin tabuta konulmaması tüm dünyanın ilgisini çekti Vahabi geleneklerine göre defnedilen Kral Abdullah'ın mezarı için konulmuş yasaklar tabut ile de bitmedi...

KRAL ABDULLAH'IN MEZARINA KADIN YASAĞI

Kral Abdullah'ın mezarı isimsiz olarak defnedildi ve dümdüz edildi, ayrıca Kral'ın mezarını kadınlar kesinlikle ziyaret edemeyecek!

Kral Abdullah ugün düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda lider katıldı.

 kral-abdullah1.jpg

İŞTE KRAL ABDULLAH'IN TABUTSUZ CENAZESİ

suudi-krali-abdullahin-cenazesi.jpg 
Kral Abdullah Vahabi gelenekleri uyarınca isimsiz bir mezara gömülecek. Vahabi geleneğine uygun olarak Suudi Arabistan'da resmi yas ilan edilmiyor. Suudi bayrağı, üzerindeki kelime-i şehadet yazısı nedeniyle yarıya indirilmiyor.

MEZARLAR DÜMDÜZ HALE GETİRİLDİ

Vahhabilerin Hicaz'a hakim olmasından sonra burada bulunan tüm mezarlar tamamen dümdüz hale getirilmiş, mezar isim ve belirtileri ortadan kaldırılmış ve içine girilip ziyaret yapılması yasaklanmıştır.

kral-abdullah2.jpg
 
KADINLAR ASLA AYAK BASMAYACAK!

Zira Vahhabi inancında mezar yeri belirsiz ve dümdüz olmalı, sadece başında ufak bir taş bulunmalı ve ağıt yakmak şöyle dursun ziyaret bile edilmemelidir. Özellikle kadınların mezarlığa ayak basmasını mekruh saymaktadırlar.

KRAL ABDULLAH'IN CENAZESİNDEN FLAŞ KARELER- BÖYLE DEFNEDİLDİ- FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 SİSİ CENZAEYE KATILMADI

Kral Abdullah'ın cenazesine katılmayan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es- Sisi Kral Abdullah'ın ailesine ve Suudi Arabistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Sisi, yaptığı yazılı açıklamada, "Kişi sel taziyelerimi ve Mısır halkının üzüntülerini derin duygularımla Kral Abdullah bin Abdulaziz'in ailesine ve Suudi Arabistan halkına iletiyor, Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, yeni kral Selman bin Abdulaziz ve kraliyet ailesinin bireyleriyle saf tutarak, önce ikindi namazını kıldı.

KÖTÜ HAVA KOŞULLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Sisi'nin, cenaze törenine katılmak için İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nu (WEF) yarıda bırakarak Riyad'a gideceği açıklanmıştı. Ancak öğle saatlerinde yapılan ikinci açıklamada, Sisi'nin "İsviçre'deki kötü hava koşulları nedeniyle" Riyad'a gidemediği ifade edildi.

PRENSLERİN SIRTINDA GETİRİLDİ

Abdullah bin Abdulaziz'in naaşı, Suudi prenslerin sırtında, tabuta konulmadan getirildi. Abdulaziz'in naaşı, cenaze namazının ardından aile yakınlarının sırtında taşınarak defnedileceği Riyad'taki Ud Kabristanı'na götürüldü.