BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  GÜNCEL

Suudi Arabistan'dan konsoloslukta inceleme izni talebine yanıt

Suudi Arabistan, kayıp Cemal Kaşıkçı olayının soruşturulması için Türkiye'nin İstanbul konsolosluğunda inceleme izni talebine olumlu yanıt verdi.

Abone ol

Suudi Arabistan İstanbul konsolosluğunda arama yapılmasına izin verdi. Dışişleri Bakanlığı, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması soruşturması çerçevesinde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda inceleme yapılacağını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın duruma ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

İNCELEME YAPILABİLECEĞİNİ BİLDİRDİLER
"Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetiyle ilgili gelişmeler, olayın gerçekleştiği günden itibaren yargı, emniyet ve istihbarat birimlerimizce yakından takip edilmektedir. Adıgeçenin akıbetinin tespiti amacıyla ilgili makamlarımızca başlatılan soruşturma yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi uyarınca konsolosluk binalarının dokunulmazlığı bulunmakla birlikte, diplomatik misyon şefinin muvafakatiyle konsolosluk binasında evsahibi ülke makamlarınca inceleme yapılabilmektedir. Suudi makamları işbirliğine açık olduklarını ve Başkonsolosluk binasında inceleme yapılabileceğini bildirmişlerdir.
Soruşturma çerçevesinde konsolosluk binasında inceleme yapılacaktır.

Cemal Kaşıkçı'yla ilgili flaş gelişme! Meğer o uçak...

Cemal Kaşıkçı kimdir? Silah kaçakçısı dayısı kim? Prenses Dianı ile ilişkisi ne?Cemal Kaşıkçı kimdir? Silah kaçakçısı dayısı kim? Prenses Dianı ile ilişkisi ne?Cemal Kaşıkçı kimdir? Silah kaçakçısı dayısı kim? Prenses Dianı ile ilişkisi ne?Cemal Kaşıkçı kimdir? Silah kaçakçısı dayısı kim? Prenses Dianı ile ilişkisi ne?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN