BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.326,89
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan Krallığı Veliahtı, yarın Türkiye’ye geliyor

Suudi Arabistan Krallığı Veliahtı, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Altesleri Prens Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, Cumhurbaşkanı...

Abone ol

Suudi Arabistan Krallığı Veliahtı, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Altesleri Prens Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle, 21-22 Mayıs tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak.
Suudi Arabistan Krallığı Veliahtı, Başbakan Birinci Yardımcısı ve Savunma Bakanı Altesleri Prens Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetine icabetle, 21-22 Mayıs tarihlerinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Veliaht Prens Salman’ın, ilk resmi ikili ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirecek olmasının ve Türkiye’ye beraberinde çeşitli Bakanlardan oluşan seçkin bir heyetle gelecek oluşunun, iki ülke arasındaki müstesna ilişkilerin somut tezahürlerinden biri olduğu bildirildi.
Suudi Arabistan Krallığı Veliaht Prensi ile gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanısıra, bölgede ve uluslararası alanda cereyan eden son gelişmelerin ele alınacak.
Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin Türkiye’yi ziyareti, ortak inanç, tarih ve kültüre sahip iki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin tüm veçheleriyle gözden geçirilerek güçlendirilmesine hizmet edecek. Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı Gül, Majesteleri Kral Abdullah’ın 2006 ile 2007 yıllarında Türkiye’ye gerçekleştirmiş olduğu ziyaretleri iadeten, 3-6 Şubat 2009 tarihlerinde Suudi Arabistan Krallığı’na resmi ziyarette bulunmuştu. Gül, son olarak 14-16 Ağustos 2012 tarihlerinde düzenlenen 4. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere Suudi Arabistan’ı ziyaret etmişti.
(İHA)