BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nın Kaşıkçı açıklaması olay oldu

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, "Kaşıkçı olayının siyasileştirilmesi ve Suudi Arabistan'ın içişlerine müdahale çabalarını reddediyoruz" dedi.

Abone ol

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suudi Başsavcı'nın Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin açıklamayı tatmin edici bulmadıklarını söylemesinden dakikalar sonra jet açıklama yaptı.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA
Suudi Bakan Cubeyr'in açıklaması, gerçek azmettirenlerin ortaya çıkarılması çağrısını yapan Çavuşoğlu'nun, Suudi savcıyı eleştiren konuşmasına yanıt olarak görüldü.

"Kaşıkçı'nın öldürülmesinin büyük bir suç ve hata olduğunu kabul ediyoruz." diyen Cubeyr, "Kaşıkçı olayının siyasileştirilmesi ve Suudi Arabistan'ın içişlerine müdahale çabalarını reddediyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Cubeyr, "Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınması kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu. 

"TÜRKİYE'DEN KANIT İSTEDİK VERMEDİLER"
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Türkiye'den 3 kez kanıt istediklerini ancak alamadıklarını da iddia etti.

Dışişleri Bakanı Cubeyr, "Bu suça karışanların herkes soruşturulup yargılanacak" şeklinde konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Suudi Başsavcı'nın Kaşıkçı açıklamasına yanıt