BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Survivor yarışmacıları nasıl oy kullanacak?

Survivor All Star heyecanı tüm heyecanıyla devam ederken akıllara şu soru takıldı, Survivor yarışmacıları 7 Haziran seçimlerinde nasıl oy kullanacak?

Abone ol

7 haziran genel seçimleri için geri sayım başladı. Peki Survivor All Star temmuz başında Kıbrıs'taki finalle nihayetlenecek. Peki yarışmacılar 7 Haziran'da oy kullanabilecek mi? Bu soruların cevabını Radikal'den Ümit Buget verdi.

OY KULLANABİLECEKLER Mİ?

Seçim sattı mahaline girdiğimiz şu günlerde Dominik’te ‘hayatta kalma’ mücadelesi veren yarışmacılar ülkelerinin geleceğiyle ilgili söz sahibi olabilecek mi? Aslına bakarsanız Survivor yarışmacıları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında sandık mevzusunda en tecrübeli olanlardan. Hem SMS marifetiyle nasıl oy alacaklarını hem de adadaki stratejiye göre hemen her hafta nasıl oy verip kimi göndereceklerine karar veriyorlar.. Ezcümle adacılar  sandığın her iki tarafını da çok iyi biliyor.    

ACUN MEDYA’DAN AÇIKLAMA YOK

Acun Medya’dan konuyla ilgili şu ana dek bir açıklama yapılmış değil. 7 Haziran sorumuza henüz yanıt gelmediği için bununla ilgili bir şey düşünülüp düşünülmediğini bilemiyoruz. Fakat oyunun formatı ve mantığı böyle bir ihtimali mümkünsüz kılıyor.  

SANDIK KARANLIK  

Yarışmacılar bir ödül oyunu marifetiyle soluğu İstanbul’da almazsa ya da Türkiye Cumhuriyeti YSK tarafından yurt dışında belirlenen seçim sandıkları dışında Dominik’e özel izinle noter onaylı bir sandık göndermezse Survivor yarışmacılarının ünlüsünden gönüllüsüne  7 Haziran seçimlerinde oy kullanması imkân dahilinde görünmüyor!  

ONLAR MÜHRÜ GÖNÜLLERİNE GÖRE BASABİLECEK

Özgecan’la ilgili attığı tweetler nedeniyle ada biletini kaçıran Nihat Doğan, onun yerine yarışmaya girdikten sonra rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’a dönen Ahmet Dursun ve bugüne kadar elenen yarışmacılar haziran seçimlerinde sandık başına gidebilecek. Turabi ve arkadaşlarınınsa sandığı gitmek için dokunulmazlığı kazanamadıkları bir ada konseyini beklemeleri gerekecek gibi gözüküyor.