BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Sürücüsüz araçlar yolda

Sürücüsüz araçlar yolda

Otomotiv sektöründe otonom olarak tabir edilen sürücüsüz araç teknolojisi uzun bir süredir birçok teknoloji ve otomotiv şirketinin gündeminde önemli yer kaplıyor

Sürücüsüz araçlar yolda

Otomotiv sektöründe otonom olarak tabir edilen sürücüsüz araç teknolojisi uzun bir süredir birçok teknoloji ve otomotiv şirketinin gündeminde önemli yer kaplıyor.

Sürücüsüz araçlar yolda

Bugüne kadar geliştirilen ve birçoğu mevcut otomobillerde kullanılmaya başlanılan otomatik fren, kendi kendine park edebilme özelliği, şeritte kalma asistanı vb. birçok özellik aslında otonom sürüş için paha biçilemez bir altyapı oluşturuluyor.

Sürücüsüz araçlar yolda

Bugüne kadar çok sayıda prototipin trafiğe kapalı özel alanlarda kullanıldığını biliyoruz ancak bu kez durum biraz daha farklı.

Otonom sürüş teknolojisinde önemli bir adım atan Volvo, gelecekte Volvo otomobillerde kimse yaralanmayacak sözünü yerine getirmek için çalışırken, Drive Me projesi kapsamında teknoloji ortağı Autoliv ile İsveç'in Gothebourg kentinde sürücüsüz araçlarının testlerine başladı.

Sürücüsüz araçlar yolda

Bu otonom sürüş anlamında ilk kez trafiğe açık alanda çok sayıda otomobili kapsayan deneme olarak geleceğin teknolojisi için önemli bir aşamayı oluşturuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Volvo Cars CEO'su Hakan Samuelsson, otonom araçlar sayesinde yolların daha iyi ve güvenli olacağının altını çizde ve yakın zamanda gerekli teknolojileri geliştirebileceklerini söyledi.

Araştırmalar, ölümlü trafik kazalarında yüzde 90 insan hatası bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu önemli istatistikten yola çıkarak, 2013 yılında başlatılan Drive Me projesiyle 2017 yılında yine İsveç'in Gothebourg kentinde ilk otonom araçların yollarda olabilmesi hedefleniyor.