BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87
HABER /  GÜNCEL

Sürücülere aşırı sıcaklar için kritik uyarı!

TŞOF Genel Başkanvekili Sarı sürücülere "aşırı sıcak" uyarısı yaparken kritik öneriler sundu.

Abone ol

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanvekili Veysel Sarı, son günlerde aşırı derecede artan sıcaklığın sürücüleri olumsuz yönde etkilediğini belirterek, yola günün erken saatlerinde çıkılması önerisinde bulundu.

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Sarı, yazılı açıklamasında, Akdeniz bölgesinde sıcaklıkların 55-60 dereceye kadar çıkmasının araç performanslarını da etkilediğini belirtti.

Uzun yola çıkacak sürücülere önerilerde bulunan Sarı, şunları kaydetti:

"Sürücüler mümkün olduğunca yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçınmalıdır. Son günlerde aşırı derecede artan sıcaklık sürücüleri olumsuz yönde etkiliyor. Yola günün erken saatlerinde çıkılmalıdır. Sürücülerin her 2 saatte bir 15-20 dakika mola vererek bedenlerini ve araçlarını dinlendirmeleri daha güvenli bir sürüş sağlayacaktır. Unutulmaması gereken en önemli konulardan biri de sürücülerin yola çıkmadan önce araçlarını mutlaka bakımdan geçirmeleridir. Ayrıca, sürücülerin aşırı sıcaklar nedeniyle yanlarında kendilerine ve araçlarına yetecek miktarda su bulundurmaları büyük yarar sağlayacaktır."

Sarı, kazalara araçların değil kurallara uymayan sürücülerin neden olduğunu da bildirdi.