BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sürücüler için sesli Facebook

Bu sıralar ABD'li otomotiv devi GM, otomobil sürücüleri tarafından kullanılabilecek bir Facebook uygulamasını test ediyor.

Abone ol

Bu sıralar ABD'li otomotiv devi GM, otomobil sürücüleri tarafından kullanılabilecek bir Facebook uygulamasını test ediyor. Araba içerisine monte edilecek olan iletişim sistemiyle entegre olacak olan uygulama, tamamen sesle çalışacak.

Eğer uygulama başarılı olursa, sürücü konuşarak Facebook'taki sayfasını ziyaret edebilecek, profilini günceleyebilecek, mesaj gönderebilecek ve gelen yazılı mesajları dinleyebilecek.

Araç içerisinde telefonlarla Facebook hesaplarına girilmesinin kazalara yol açmasından hareketle bu yeni sistemi geliştirmeye karar veren GM, böylece araçlarını da 500 milyondan fazla kullanıcısı olan Facebook üyeleri açısından daha cazip hale getirmeyi de planlıyor.

Buna karşılık dikkatsiz sürücülerin bu yeni teknolojiyle daha çok kazaya neden olabileceği yönünde eleştiriler de yok değil. Hatta bu uygulamanın ABD'deki bazı eyaletlerde yasalara takılabileceği de dile getiriliyor.