BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.440,70
HABER /  GÜNCEL

Suruç'ta son durum HDP'den açıklama

HDP'li Pervin Buldan, Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamayla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Suruç'taki son durum ne?

Abone ol

ŞANLIURFA Suruç'ta patlama meydana geldi. Son dakika bilgisine göre, patlamada 30 kişi öldü, en az 100 kişi yaralandı. Patlamanın nedeninin intihar saldırısı olduğu iddia ediliyor. Ölü sayısının artabileceği bilgileri geliyor.

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, patlamanın Amara Kültür Merkezi önünde olduğunu söyleyerek, patlama olduğu sırada Suriye'de Kobani'ye geçecek olan gençlerin basın açıklamasının olduğunu kaydetti ve, "Canlı bomba ihtimali üzerinde duruyoruz" dedi.

YARDIM İSTEDİLER

Çoğunlukla İstanbul'dan gelen Türk ve Kürt gençlerin Kobani'ye geçmek için en son kendisinden yardım istediğini belirten Buldan, bu gençlerin Kobani'de 3-4 günlük etkinlik çerçevesinde kütüphane, park ve orman yapmayı planladıklarını kaydetti.
Buldan, ölü ve yaralı sayısı hakkında şu an ellerinde net bir bilgi olmadığını da belirtti.

HDP OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, olağanüstü toplantı kararı aldıklarını, bütün bölge vekillerini Suruç'a yönlendirdiklerini söyledi.