BIST 9.565
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.487,02
HABER /  GÜNCEL

Suruç'ta sınır kapısı yakınına iki havan mermisi

Suriye sınırında IŞİD ile Kürt savunma gücü YPG arasındaki çatışmaların izlenebildiği Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında Türkiye topraklarına iki havan mermisi düştü. Türkiye tarafında insan zinciri oluşturanlara güvenlik güçleri gazla müdahale ediyor.

Abone ol

Suriye sınırında, Kobani kasabası çevresinde IŞİD ile Kürt savunma gücü YPG arasındaki çatışmaların izlenebildiği Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında, Türkiye topraklarına iki havan mermisi düştü.

Muhabirimiz Rengin Arslan, mermilerin sınırdan yarım ila bir kilometre kadar içeride, canlı yayın araçları ile mülteciler için Şah İsmail Parkı'na kurulan çadır kentin ortasına düştüğünü, kimsenin zarar görmediğini söylüyor.

Öte yandan sınırda her gün olduğu gibi bir insan zinciri oluşturmak üzere sabahın erken saatlerinden itibaren çoğunlukla da Suruç'dan gelen birkaç yüz kişilik topluluğa polis tarafından gazlı müdahale başlatıldı.

Muhabirimiz havan mermilerinin düşüşünden önce, askerlerin insan zinciri oluşturanlara, "Karşı taraftan mühimmat gelebilir. Kendi güvenliğiniz için daha fazla ilerlemeyin" uyarısında bulunduğunu anlattı.

Geri dönüşler devam

BBC Türkçe'ye konuşan bazı göstericiler, Kobani'deki direnişe moral ve manevi destek vermek üzere sınıra geldiklerini söylemişlerdi.

Sınıra gelenlerin bir kısmının müdahaleden sonra araçlarla Suruç'a hareket ettikleri görüldü.

Kürt mültecilerin Mürşitpınar sınır kapısından Kobani'ye geri dönüşleri ise bugün de devam etti.