BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Suruç patlamasında ölen Ece üniversiteyi kazanmış!

Suruç patlamasında yaşamını yitiren öğrencilerden Ece Dinç'in İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla, Suruç katliamında hayatını kaybeden ve Ece Dinç'in İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazandığına dair belgesi ailesine ulaştı. Acılı aile bir kez daha yıkıldı.

Hürriyet'in haberine göre, Dinç, 5.tercihi olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne 398.6 puan ile yerleşti. Yakınları, Hürriyet'e yaptıkları açıklamada, "Ece, ya hukukçu ya siyasetçi olacağım diyordu. Son kararını siyasetten yana kullanarak, tüm tercihlerini siyaset bölümlerine yapmıştı. Çok üzgünüz" dediler.

İŞTE ECE'NİN ÜNİVERSİTE SINAV SONUCU BELGESİ

suruc-patlamasi-ece-dinc-istanbul-siyaset-bilimi.jpg
 
MEZARINA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Suruç’ta gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Ece Dinç’in mezarına saldırı düzenlenmişti.

Cenaze namazı Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı içinde bulunan Şakirin Camii’nde kılındıktan sonra HDP Eş başkanı Figen Yüksekdağ’ın da katılımıyla gerçekleşen bir yürüyüş ile defnedilen 20 yaşındaki Dinç’in cenazesinde, cenazeye katılanlar ile polisler arasında gerginlik yaşanmıştı.

Ailesinin ETHA'ya verdiği bilgiye göre, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilen Dinç’in mezarına, 15 kişilik bir grup saldırmıştı. Saldırıda Dinç’in mezarına asılan kızıl bayrak yakılmıştı Mezarlık bekçisi, mezara saldırı olduğunu görünce havaya ateş açarak saldırganları uzaklaştırdığını belirtti.

ece-dinc-karacaahmet-mezarlik.jpg