BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.279,87
HABER /  GÜNCEL

Suruç patlaması son durum! Şok iddia

ŞANLI URFA Suruç'taki patlamada son durum dehşet verici. Suruç patlamasında 28'in üzerinde ölü olduğu söyleniyor. Son haberlere göre bir de IŞİD iddiası var.

Abone ol

SURUÇ patlamasıyla ilgili son dakika haberlere göre 28 kişi öldü 100'den fazla yaralı var. Suruç patlamasını düzenleyen saldırganla ilgili ise çeşitli iddialar var. Son bilgilere göre saldırıyı 18 yaşında IŞİD sempatizanı genç bir kız düzenledi. İşte Suruç'taki patlamayla ilgili son durum ve o tanığın anlattıkları.

SURUÇ PATLAMASI SON DURUM NE? - TIKLAYIN

CANLI BOMBAYI GÖRDÜ
Suruç'taki patlamanın kaynağının bir canlı bomba olduğunu CNN Türk'e konuşan görgü tanığı Ömer Leventoğlu söyledi. Leventoğlu canlı bombanın parçalarının birleştirildiğini gördüğünü anlattı. İşte söyledikleri;

IŞİD BOMBACISI MI?

suruç-patlama-saldiri-resimleri.20150720133452.jpgCİHAN Haber Ajansı da olayın 'IŞİD'ci bir intihar bombacısının eylemi ile yaşandığını' belirtirken, DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan bombanın 'canlı bomba saldırısı' sonucu patladığını söyledi.

O ANLARIN TANIĞI ANLATTI
Suruç 'daki  patlamaya şahit olan görgü tanığı Garip Çelik şunları söyledi: 'Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarla Kobani' ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam fotoğraf çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi.'

SURUÇ
suruç-patlama-şanliurfa.20150720134334.jpg
Suruç, PYD ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarla gündeme gelen Suriye'nin Kobani bölgesinin tam karşısında bulunuyor. IŞİD'in yoğun saldırılarına karşın kentte kontrolü PYD elinde tutuyor.