BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Suruç patlaması kayıp Yunus Alagöz'ün fotoğrafı

Şanlıurfa Suruç'ta 32 kişinin ölümüne neden olan canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün 7 aydır kayıp olan ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün fotoğrafı ortaya çıktı.

Abone ol

ŞANLIURFA Suruç'ta bombalı saldırıyı gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün 7 ay önce kayıplara karışan ve aranan ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün fotoğrafı ortaya çıktı.

Üniversitede yüksek not ortalaması bulunan, 1990 doğumlu 25 yaşındaki Alagöz, 8 kişinin başvurduğu, yatay geçiş ile Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne geçiş hakkı kazanan 2 öğrenciden biri olmuştu. 400 puanla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü'nü kazanan Alagöz'ün arkadaş bulma sitesi Badoo'da da kendi adına açılmış bir hesabı bulunuyor.

suruc-bombacisinin-aranan-agabeyi-yunus-alagozun-fotografi.jpg

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTI

Yunus Emre Alagöz, 2013'te ailesine, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni kazandığını söyleyerek kayıt yapmak için evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Bir süre sonra ailesini arayarak, Suudi Arabistan'da olduğunu söyledi. 2014'te Adıyaman'a döndü. Ailesine ait bir evi satıp Bahçelievler Mahallesi'nde kiraladığı dükkânda "İslam Çay Ocağı"nı açtı. Çocukları IŞİD'e giden ailelerin şikâyeti üzerine 2 kez Adıyaman polisinin bastığı çay ocağı, Adıyaman Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatıldı.

"TERÖR NİTELİKLİ KAYIP"

Habertürk'ün haberine göre, Yunus Emre Alagöz, 2013 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümü'ne yatay geçiş yaptı. Kısa süre sonra eğitimini yarıda bıraktı. Kaydını sildirmedi. Aile, kendilerine üniversite tarafından özel öğrenci olarak yurtdışına gönderildiğini söyleyen oğullarını, üniversiteye giderek aradı. Kardeşiyle birlikte 2014'te önce Gaziantep'e, ardından Kilis'e giden ağabey Yunus Emre Alagöz de polis tarafından ‘terör nitelikli kayıp' olarak aranıyor. Suriye'de IŞİD'e katıldıkları ve bomba eğitimi gördükleri belirlenen Şeyh Abdurrahman Alagöz ve Yunus Emre Alagöz'ün UYAP ve GBT'de (Genel Bilgi Taraması) arama kayıtları bulunuyor.

ARKADAŞ BULMA SİTESİNE ÜYE

Ağabey Yunus Emre Alagöz, kayıplara karıştıktan sonra sosyal medya hesaplarını da kapattı. Alagöz'ün Badoo isimli arkadaş bulma sitesindeki üyeliği açık. Alagöz'ün bu sitedeki kullanıcı bilgilerinde yaşı 25 olarak yer alıyor. Ancak listesinde arkadaş bulunmuyor.

BOMBALARI BELİNE SARDI

Suruç'taki bombalı saldırısında kendisiyle birlikte 31 kişinin ölümüne yol açan bombacı Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma çerçevesinde Alagöz'ün Suruç'a nasıl gittiği halen tespit edilemedi. Ancak bombacının kültür merkezine gitmeden önce kent merkezindeki MOBESE kameralarına takıldığı belirlendi. Tek başına olduğu anlaşılan Alagöz'ün bombaları beline sardığı ve geniş kıyafet giyerek kamufle Yunus Emre Alagöz ettiği ortaya çıktı.