BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  GÜNCEL

Üç çocuğu da böbrek nakli bekliyor!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşayan Alan çiftinin üç çocuğu da böbrek nakli bekliyor.

Abone ol
Suruç ilçesinde yaşayan Alan çiftinin 3 çocuğu da kronik böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz makinesiyle yaşamlarını sürdürüyor.
 
Meryem ve Ahmet Alan çifti, çocukları 11 yaşındaki Tuba, 9 yaşındaki Abdülkadir ve 6 yaşındaki Aslı'yı tedavi ettirebilmek için mücadele ediyor. Çocuklarının tedavisi nedeniyle maddi olarak zor günler geçiren aile, yardım için Şanlıurfa Valiliğine başvurdu.
 
Baba Ahmet Alan (38), valilik binası önünde,  yaptığı açıklamada, kızı Tuba'ya 2 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu, 4 ay önce de Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde böbrek nakli yapıldığını anlattı.
 
Nakil yapılan organın enfeksiyon nedeniyle iflas ettiğini belirten Alan, oğlu Abdülkadir'in 6 yaşındayken, kızı Aslı'nın ise 5 ay önce hastalığını öğrendiklerini söyledi.
 
Suruç'ta kirada oturduklarını, çocuklarının tedavisiyle ilgilendiği için çalışamadığını dile getiren Alan, "Uzun zamandır çocuklarımın sağlığına kavuşması için mücadele ediyorum. Elimizdeki tüm parayı harcadık. Yaklaşık 4 ay önce kazada hayatını kaybeden bir kızın böbreği bağışlanmıştı. Bunu duyunca çok sevindik ama mutluluğumuz uzun sürmedi. Çünkü nakledilen böbrek enfeksiyon kaptığı için iflas etti. Diğer çocuklarım da aynı şekilde böbrek hastası" dedi.
 
Çocukların kontrolleri için sürekli Antalya'ya gittiğini, çalışamadığı için de borçlandığını vurgulayan Alan, yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.
 
Anne Meryem Alan da (35) üç çocuğa bakmakta zorlandıklarını belirterek, evlatlarının sağlığına kavuşması için kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini ifade etti.