BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,98
HABER /  GÜNCEL

Suruç bombasını da PKK mı patlattı?

Star gazetesi iki gündür Suruç patlamasına ilişkin HDP'ye bomba sorular yöneltiyor. Gazete, HDP Suruç İlçe Başkanı Suphi Koçyiğit'e suçlamalarda bulundu.

Abone ol

'Suruç bombasını da PKK mı patlattı?' diye başlık atan gazete, HDP'den şu ana kadar açıklama gelmediğini yazdı.

Suruç’ta 32 kişinin öldüğü saldırı öncesi HDP’lilerin tavrının eylemin gerçekleşmesini kolaylaştırdığını savunan gazete, HDP İlçe Başkanı Koçyiğit, saldırı sonrası polisin bahçeye girmesine izin vermediğini iddia etti.

Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) gençlik yapılanmasına Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) yönelik saldırıdaki bazı belirsizlikler Star'ın gündeminde.

Haberde çeşitli illerden Kobani’ye gitmek için Suruç’ta toplanan gençleri yalnız bıraktığı ileri sürülen HDP’li vekiller ile olaydan 1 gün önce ilçede olmasına rağmen basın açıklamasını beklemeyen HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşmadığı belirtiliyor.

POLİSİ İÇERİ ALMADI MI?

HDP İlçe Başkanı Suphi Koçyiğit, Taraf gazetesine “Patlama anında tek bir polis yoktu” açıklamasını yaptı. Bu açıklamaya tepki gösteren Star ise haberin devamında şu ifadelere yer verdi:

"Oysa Koçyiğit’in patlamadan bir gün önce polislerce ESP’li gençlerin güvenliği konusunda uyarıldığı öğrenildi. SDGF’li grubun ilçeye girdiği ilk gün güvenlik uygulamasına sorun çıkartmayan Koçyiğit, saldırı öncesi ise Amara Kültür Merkezi bahçesine polisin girmesini istemedi. Suphi Koçyiğit, güvenlik güçlerine, içeride gerekli önlemleri bizzat alacaklarını söylediği öğrenildi. Olay yerindeki emniyet yetkililerinin ısrarı üzerine mülki amirlerle görüşen Koçyiğit, kültür merkezinde içinde polisin bulunmasının ve içerde kamera kaydı yapmasının rahatsızlık yaratacağını iddia etti. Koçyiğit, gerekli tedbirin içeride kendileri tarafında alınacağı sözünü verdi.

HDP’li Koçyiğit’in geri adım atmaması üzerine polis, patlamanın meydana geldiği kültür merkezinin bahçesi dışında ve çevresinde güvenlik önlemi almak zorunda kaldı.

KAMERALARI HDP KAPATTIRDI İDDİASI

Suruç’ta 32 kişinin öldüğü kanlı saldırıyı aydınlatmak için soruşturmayı derinleştiren güvenlik birimleri saldırıya hedef olan Amara Kültür Merkezi’nin kameralarının çalışmadığını tespit etmişti. Bombanın patladığı alanı net olarak gören kameraların neden çalışmadığını inceleyen emniyet, daha önce 6-7 Ekim olaylarında teröristlerin buraya saklandıklarını tespit etmiş, kamera görüntüleriyle çok sayıda terör yandaşının kimliği tespit etmişti. Daha sonra HDP’li Suruç Belediyesinin eylemlere katılanların yine bu yöntemle polis tarafından yakalanmaması için kameraları kararttığı belirlendi. Kameralar, saldırının yaşandığı gün de kapalı bırakıldı. HDP’lilerin bu uygulaması nedeniyle en önemli delillerden biri sayılabilecek olan görüntülere ulaşım sağlanamadı."