BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sürmene' de hastaneye koşan koşana

Sürmene'de hastaneye mide bulantısı, ishal ve kusma belirtileri nedeniyle başvuran kişi sayısı 300’e ulaştı

Abone ol

Trabzon’un Sürmene ilçesinde bugün öğleden sonradan itibaren hastaneye mide bulantısı, ishal ve kusma belirtileri nedeniyle başvuran kişi sayısının 300’e yükseldiği öğrenilirken, salgının noro virüsünden kaynaklanmış olabileceği tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, ilçede bugün öğleden sonradan itibaren vatandaşlar ishal, kusma ve mide bulantısı nedeniyle Sürmene Devlet Hastanesi’ne başvurmaya başladı. Hastaneye başvuran kişi sayısı giderek artarken, hastaneye başvuran hasta sayısı 300’e yükseldi. Hastanedeki yoğunluk nedeniyle vatandaşların bir çoğu hastane bahçesindeki araçlarında serum tedavisi görmek zorunda kaldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Sürmene İlçesi Sağlık Grup Başkanı Süleyman Ceylan, “Basit bir ishal vakası diye düşünüyoruz. Yapılan laboratuvar tahlillerinde mikro organizmaya rastlanılmadı.

Durum kontrolümüz altında ve herhangi bir ciddi vakamız yok. Çoğu hastalar ayakta tedavi edildi. Salgınla ilgili kesin bir rapor hazırlanmadı ancak virüs kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Şuana kadar ilçede hastanemize 250-300 kadar hasta başvurdu”
dedi.

Öte yandan uzmanlar, Noro Virüsü şüphesi üzerinde dururken, virüs hastalarda aniden başlayan kusma ve ishalle kendini gösteriyor. Mide bağırsak rahatsızlıkları ve şiddetli ishale neden olan Noro virüsünün yüksek bir bulaşıcılık özelliği bulunuyor. Virüsün içme suyundan ve havadan da bulaşabildiği belirtiliyor.