BIST 9.140
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,93
HABER /  GÜNCEL

Suriye'nin farklı bölgelerinde yoğun çatışmalar

Ordu ile silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü bildiriliyor. Halep'te ise YPG ile bazı silahlı İslamcı gruplar arasında da çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

Abone ol

Suriye'nin farklı kentlerinde, ordu ile silahlı gruplar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

Tarafların özellikle Halep'teki çatışmalarında onlarca kişinin öldüğü belirtiliyor.

Halep'in bir mahallesinde ise muhalifler arasında; YPG (Halk Savunma Birlikleri) ile bazı İslamcı gruplar arasında yer yer çatışmalar olduğu haberleri geliyor.

Suriye ordusu Halep'te 'Nusra Cephesi ve IŞİD'i hedef aldı'

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Suriye ordusunun Halep'te ve kentin kırsalında düzenlediği operasyonlarda en az 30 kişinin öldürüldüğünü yazdı.

SANA haberinde, öldürülenlerin büyük bölümünün Nusra Cephesi ve IŞİD militanları olduğunu belirtti.

Muhaliflere yakın, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR) da Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında Halep'in kuzey ve doğu kırsalında yaşanan çatışmaların yoğun olduğunu bildirdi.

SOHR, ordunun çatıştığı gruplar arasında IŞİD ve Nusra Cephesi dışında Ensar El-Dina Cephesi gibi başka grupların da bulunduğunu aktardı.

Halep'te YPG ile İslamcı gruplar arasında gerginlik

Halep'in Şeyh Mesut mahallesi çevresinde ise bazı silahlı gruplarla Kürt grup YPG arasında gerginlik yaşandığı, yer yer çatışmalar olduğu bildiriliyor.

Son günlerde artan gerginlik üzerine YPG bir açıklama yayımladı.

YPG; Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam, Sultan Murad Tugayı ve Nureddin El Zengi Tugayı'nı Şeyh Mesut mahallesine saldırmakla suçladı.

Açıklamada, "Kardeşimiz ÖSO'ya (Özgür Suriye Ordusu) karşı savaşmak ve kardeş kanı dökmek istemiyoruz. ÖSO ile güçlerimiz arasında çıkacak olan çatışmaların Baas rejimine hizmet edeceğini biliyoruz" ifadesi de yer aldı.

Varil bombası kullanılıyor iddiası

Bu arada Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi, Suriye ordusu helikopterlerinin İdlib'in çevresinde varil bombaları kullanarak yoğun operasyonlar gerçekleştirdiğini duyurdu.

İdlib'teki ölü ve yaralı sayısı konusunda hiçbir kaynaktan açıklama yapılmadı.

SOHR ayrıca ordunun Dera'da da yoğun bir şekilde varil bombası kullandığını belirtti.

Koalisyon güçlerinin saldırıları

Öte yandan koalisyon güçleri dün Irak ve Suriye'de 12 hava saldırısı gerçekleştirerek IŞİD'i vurdu.

Saldırılardan beşinin Suriye'de yapıldığı açıklandı.

Ebu Kemal, Deyr Ez Zor ve Mare'de gerçekleştirilen saldırılarda bir ham petrol toplama merkezi ile IŞİD'e ait iki askeri birliğin vurulduğu belirtildi.