BIST 9.543
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.486,48
HABER /  GÜNCEL

Suriye’den küstah taciz

Hatay üzerinde devriye uçuşu gerçekleştiren Türk F-16 uçağına, Suriye’de konuşlu bulunan SA füze sistemi tarafından tacizde bulunuldu.<br/>G...

Abone ol

Hatay üzerinde devriye uçuşu gerçekleştiren Türk F-16 uçağına, Suriye’de konuşlu bulunan SA füze sistemi tarafından tacizde bulunuldu.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Hatay üzerinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra etmekte olan F-16 uçağına, Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından saat 15.36’da, beş saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu bildirildi.
Öte yandan Ege Denizi Datça Yarımadası İnceburun Güneyi’nde Yunanistan’a ait bir Sahil Güvenlik Botu 16.24-16.35 saatleri arasında 14 dakika süre ile Türk kara sularının ihlal edildiği ve bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik Komutanlığı unsunları tarafından, telsizle yapılan ikazlara cevap vermeyen söz konusu Yunan Sahil Güvenlik botunun bölgeden uzaklaştığı kaydedildi.

“KAÇAKÇILAR TAŞLARLA SALDIRDI”
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan bir diğer açıklamada ise Kara Kuvvetleri 1. Hudut Alay Komutanlığı (Kilis) unsurlarınca Suriye topraklarında hudut hattına yaklaşan 30-40 kişilik grubun tespit edildiği, hudut unsurları tarafından yapılan “DUR” ikazına uymayan şahısların Suriye istikametine kaçtığı belirtildi.
Yasa dışı hudut geçişi yapmaya çalışan söz konusu şahısların, hududun Türkiye tarafında karşılayarak para karşılığı Kilis’e götürmek için beklediği değerlendirilen 15 kişilik bir grubun, hudut unsurlarına taşlı saldırıda bulunduğu, atılan taşlardan bir Uzman Çavuşun hafif şekilde yaralandığı ve bir askeri araçta maddi hasarın meydana geldiği kaydedildi.
Olaya karışan iki şahsın hudut unsurları tarafından yakalanarak Kilis İl Jandarma Komutanlığına götürüldüğü ve buradan da Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildiği ifade edildi.
(İHA)