BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,81
ALTIN 2.430,27
HABER /  DÜNYA

Suriye'deki olaylar sınır'a dayandı!

Türkiye sınırı yakınlarındaki köylerde Suriye ordusu ile muhalifler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Abone ol

Türkiye sınırı yakınlarındaki köylerde Suriye ordusu ile muhalifler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Suriye ordusuna ait iki tank ile çok sayıda asker, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyü yakınlarındaki Harabjoz köyüne girdi.

Burada Suriye ordusu ile muhalifler arasında çatışma yaşandı. Çatışma sesleri Güveççi köyünden de duyulurken, tanklar da görüldü.

Ülkesindeki olaylardan kaçan Suriyeli Asım Daas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun Harabjoz köyü çiftlik evlerine öğle saatlerinde saldırı düzenlediğini söyledi. Bazı evlere ağır silahlarla ateş edildiğini belirten Daas, köydeki iki evin yerle bir edildiğini ifade etti.

SURİYE SINIRA DAYANDI

Güveççi köyü sakinleri ise, çatışma seslerinin çok yakından gelmesi üzerine çatılara çıktıklarını, Suriye'ye ait tank ve askerleri gördüklerini kaydetti.

Köylüler, Türkiye sınırına yakın bir yerde gerçekleşen çatışmalar nedeniyle tarlalarda çalışan bazı kişilerin korkarak evlerine döndüklerini vurguladı.

Bölgeden zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ederken, saldırı düzenlediği öne sürülen Suriye'ye ait bir tank da AA muhabiri tarafından fotoğraflandı.